Zo vul je je toilettas voor op reis

Zo vul je je toilettas voor op reis

Ga je op vakantie naar Portugal? Portugal is een prachtig vakantieland en heeft een hoop te bieden. Er zijn dan ook veel steden die je kunt bezoeken. De twee bekendste steden zijn Porto en Lissabon, deze zijn het zeker waard om te bezoeken. Eenmaal op weg is het belangrijk dat je alle spullen bij hebt die je nodig hebt. Een goed gevulde toilettas behoort tot een van die dingen. Maar wat neem je nou allemaal mee in je toilettas en wat mag je nou wel en niet meenemen in je handbagage?

Handbagage

Ga je op reis met alleen maar handbagage? Dan is het als eerste belangrijk om een medicijnen paspoort aan te vragen bij je eigen apotheker. Dit paspoort toont aan welke medicatie jij nodig hebt zodat de douane hier niet moeilijk over kunnen doen. Gebruik jij bijvoorbeeld melatonine om in slaap te komen? Dan kun je dit op je paspoort laten zetten. Er zijn strenge regels voor het meenemen van vloeistoffen, je mag maximaal een liter vloeistof per persoon meenemen. Deze mag je onderverdelen in hoeveelheden van 100 milliliter. Het is dus verstandig grote flessen shampoo, zonnebrand en bodylotion thuis te laten. Je kunt deze beter onderverdelen in kleine verpakkingen, waarschijnlijk heb je hier genoeg aan omdat je niet lang op vakantie gaat. Heb je toch mee zonnebrand nodig? Koop deze dan gewoon op vakantie zodat je jezelf goed kunt beschermen tegen de zon. Je kunt speciale reispotjes en flesjes kopen om noodzakelijke spullen toch mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een lenzendoosje. Lenzen kun je natuurlijk niet zomaar in buitenland kopen.

Toilettas

Zorg dat je een toilettas aanschaft waar je voldoende ruimte in hebt. Niets is vervelender dan een uitpuilende toilettas. Kijk dus naar de minimale inhoud van een toilettas.

Comments are closed.