Wat doe je met je mobiele abonnement als je op vakantie gaat?

Wat doe je met je mobiele abonnement als je op vakantie gaat?

Ga je binnenkort naar Portugal op vakantie? Dan is het goed om je mobiele abonnement te controleren op de belkosten in het buitenland. In het buitenland bellen of het internet gebruiken gebeurt onder roaming. Je gebruikt dan een ander mobiel netwerk van vaak een andere provider. Je bent te gast op dit netwerk. Hiervoor moet wel een vergoeding betaald worden. Het is verstandig om voor de vakantie naar Portugal te kijken wat de kosten hiervoor zijn. MIsschien zijn er alternatieven om goedkoper te bellen of het mobiele internet te gebruiken in Portugal. We delen graag een paar tips.

Een los nummer voor in het buitenland

Het is slim om voor het internetten in het buitenland een los abonnement te nemen. Een Sim only onbeperkt internet bijvoorbeeld. Het is dan duidelijk hoe het verbruik is. Stel het abonnement zo in dat je alleen het tegoed kunt gebruiken op de kaart als je geen onbeperkt abonnement hebt. Bij een onbeperkt internet abonnement is er geen limiet. Het maakt het gemakkelijker om ook in het buitenland Google maps te gebruiken, video’s te kijken en zelfs Netflix te gebruiken. Daarnaast zijn er nog de social media kanalen en de mail om te controleren.

Volop wifi gebruiken, slim?

Het is ook mogelijk om het internet op te gaan door het wifi te gebruiken. Er zijn wifi plekken op vliegvelden, in restaurants en kroegen en ook in de grotere winkelcentra. Het nadeel is dat een wifi verbinding niet altijd veilig is. Op plekken waar veel toeristen komen wil men hier graag misbruik van maken. Daarnaast is er niet overal wifi. Wanneer je onderweg bent en op zoek bent naar de weg dan moet je alsnog het mobiele internet aandoen. Het kost je dan nog je dure bundel megabytes.          

Veilig internetten in het buitenland          

Gebruik geen gratis wifi netwerken in het buitenland zonder een VPN. Een VPN is een virtual private network. Het is een netwerk waar je gebruik van kunt maken. Vanaf de smartphone of laptop maak je verbinding met het netwerk en het netwerk maakt een verbinding met het internet. Het voordeel is dat alle data versleuteld verstuurd wordt. Hierdoor kan niemand meekijken met wat je doet. Het stelen van wachtwoorden en zelfs betaalgegevens van de bank is dan niet mogelijk. Het zorgt voor extra veiligheid in het buitenland. Ook in Nederland is het belangrijk om het te gebruiken. Zeker als je vaak gebruik maakt van onveilige wifi netwerken.

Wat als het abonnement niet genoeg is?    

Wanneer het abonnement niet voldoende is om gebruik van te maken is het slim om extra bundels bij te kopen. Weet echter dat de bundels vaak snel weer op zijn. Het gebruiken van een extra onbeperkt internet abonnement is een betere keuze. Ook nadat je weer terug bent in ons land is het mogelijk om er gebruik van te blijven maken. Wanneer je op vakantie bent dan zul je vaker moeten wachten. Ook op de bestemming zelf zal je het internet vaker gebruiken dan normaal. Er is meer tijd om even rustig te zitten en te gaan browsen.

Comments are closed.