Veel wandelen op vakantie? Let op je voeten!

Veel wandelen op vakantie? Let op je voeten!

Lekker wandelen op vakantie is ontspannend en fijn om te doen. Je ziet de omgeving op een compleet andere manier. Het is belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. We hebben hiervoor een aantal tips op een rijtje gezet. Het is heerlijk om een te zijn met de natuur en om zonder pijn te wandelen in Portugal, Frankrijk, België, Nederland of een andere mooie bestemming.

De juiste wandelschoenen

De schoenen zijn de basis om heerlijk te wandelen. Bezuinig niet op de schoenen. Het is niet zo dat de duurste schoenen het beste zijn. Het is mogelijk om te kiezen uit lichte wandelschoenen om gemakkelijk te lopen. Ze zijn perfect voor asfalt. De bergwandelschoenen zijn ook heerlijk om te gebruiken. Ze zijn soepel en van een sterke kwaliteit. Ze zijn ademend en waterbestendig. Ze ondersteunen de voet goed. Dan zijn er nog de zwarte trekkingschoenen welke wat stugger zijn. Ideaal wanneer je de gebaande paden verlaat. De zool heeft een goede grip. Deze schoenen samen met de hielspoor zooltjes zorgt voor een goede basis om heerlijk te wandelen.

De juiste sokken

Koop goede wandelsokken welke nauw sluiten en elastisch zijn. Kies heren- of dames sokken met een vochtregulerende werking. De sokken moeten een versteviging hebben op de juiste plekken van de voet. Er moet ook een extra bescherming zijn voor de hiel.

Voorkom blaren

Blaren zijn erg vervelend. Voorkom het door de juiste schoenen en sokken te kiezen. Neem ook een wandelstok mee. Knip daarnaast de nagels van de voeten mooi kort af. Verzorg de voeten ook goed door regelmatig het eelt te verwijderen.

Stress jezelf niet

Kies  voor de juiste wandelroutes om een mooie tijd te hebben. Het is niet erg om je grenzen wat te verleggen door een uitdagende route te kiezen. Maak het echter niet te gek en ga geen dertig kilometer per dag lopen als je normaal slechts tien kilometer wandelt. 

Comments are closed.