Vakantie Praia da Luz Portugal

Vakantie Praia da Luz Portugal

Praia da Luz is van oorsprong een vissersdorpje. Door de jaren heen is deze vakantiebestemming alsmaar populairder geworden. De vele overwinteraars palmen deze vakantiebestemming elk jaar weer in. De populariteit van Praia da Luz is niet ver te zoeken. De plaats is zeer gunstig gelegen. Op amper 1 uur rijden ligt de internationale luchthaven van Faro. Bovendien bedraagt de afstand tot het eveneens razend populaire Lagos slechts 6 kilometer. Toch is dit niet de enige reden waarom Praia da Luz zo aantrekkelijk is voor vakantiegangers. Ook haar fantastische ligging is hiervan een reden. Ze ligt namelijk tussen de grillige rotsen van de westelijke Algarve. Dit prachtig landschap zit daar dus zonder twijfel voor iets tussen. Een vakantie Praia da Luz Portugal is zeer populair en wordt ook steeds populairder!

Ga naar TUI.BE voor een Portugal vakantie aan de scherpste prijs

Ga naar TUI.NL voor een Portugal vakantie aan de scherpste prijs

Praia da Luz: een gemoedelijk plaatsje met een woelige geschiedenis

Praia da luz vakanties PortugalVandaag de dag kenmerkt het centrum van Praia da Luz zich door fijne winkeltjes. Deze worden afgewisseld met goede en betaalbare restaurantjes. De autovrije boulevard is in Praia da Luz ongetwijfeld gezellig, vooral door haar vele uitnodigende en zonnige terrasjes. Het voormalige vissersdorpje wordt ook volledig gedomineerd door de aanwezigheid van de Fortaleza. Dit is het plaatselijke kasteel van Praia da Luz. Ook is de Rocha Negra zwarte rots een wereldwijd bekend kenmerk van deze bestemming.

Toch ging het Praia da Luz niet altijd voor de wind, in tegendeel. In het jaar 1755 trof een zware aardbeving deze regio. Hierdoor werd de kerk Nossa Senhora da Luz bijna volledig verwoest. Door de jaren heen werd er met man en macht gewerkt voor de opbouw ervan. Ook werd er geld ingezameld om de kerk terug in haar authentieke staat te herstellen. Met succes zo blijkt! Vandaag kan ze opnieuw bezocht worden. Ook vormt ze één van de belangrijkste trekpleisters van deze plaats tijdens een vakantie Praia da Luz Portugal!

Ga naar Elizawashere.be voor de leukste vakantieadresjes in Portugal

Vakantie Praia da Luz Portugal: een fantastische locatie voor wandelaars

Mensen die van wandelen houden, kunnen tijdens een vakantie Praia da Luz Portugal zonder enige twijfel hun hart ophalen. Aan de ene kant loop je namelijk over de rotsen naar het populaire Lagos. Langs de andere richting loop je dan weer naar het uitnodigende vissersdorpje Burgau.

Het klimaat van Praia da Luz

Praia da Luz kan rekenen op een heerlijk warm mediterraan klimaat. Dit wordt beïnvloed door de Middellandse Zee. Deze invloed zorgt ervoor dat je hier als bezoeker altijd kan genieten van een heerlijk uitnodigend weerbeeld, zonder extremen. De zomers zijn lekker warm in Praia da Luz. De temperaturen blijven er gemiddeld net onder de 30 graden steken. Dit zorgt ervoor dat Praia da Luz tijdens de zomer zowel een uitstekende uitvalsbasis vormt voor de omgeving, als een uitnodigende plaats is voor de echte zonnekloppers.

Kijk voor meer informatie ook op Wikipedia of kijk naar andere mogelijkheden voor een Portugal vakantie!

Comments are closed.