Lissabon vakantietips

Lissabon vakantietips

Lissabon vakantietips

Gedurende een citytrip is het de bedoeling om zaken te ontdekken. We reiken je dan ook enkele handige Lissabon vakantietips aan om de trip zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Neem ze eens door. Bepaalde hints zullen zeker en vast helpen bij het beter organiseren van een bezoek. De tijd ter plaatse is steeds beperkt. Zowel bij een citytrip als bij een heuse rondreis doorheen Portugal moet men zich veelal houden aan een tijdsschema. Het is dan altijd leuk meegenomen indien alles vlot verloopt. Hierbij geven we je ook graag onze Lissabon vakantietips mee.

Bezienswaardigheden

 • ’s Avonds laat eens afzakken naar het Kasteel van Sint Joris en daar dan de ondergaande zon aanschouwen is een romantisch spektakel.
 • Stedenbezoekjes zijn dankzij de kost van lagekostenmaatschappijen immens populair. In het hoogseizoen kan het dan ook gebeuren dat er wachtrijen op te merken zijn aan de bezienswaardigheden. Probeer op voorhand eens te kijken bij welke zaken men op voorhand online een ticket kan aankopen. Vaak kan men dan ter plaatse gewoon de wachtrij oversteken en zich per direct naar de ingang begeven. Zo verliest men ter plaatse geen kostbare tijd. Ook biedt Lissabon – net zoals de meeste andere Europese toeristische steden – een toeristenpas aan, de Lisboa Card. Na het aankopen van zo’n pas kun je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer. Ook fikse kortingen op activiteiten en gratis toegang tot bezienswaardigheden kan men verkrijgen middels het aankopen van de pas. Zeker eens bekijken.
 • De wijk Belém ligt zo’n half uurtje wandelen van het historisch centrum. Men kan de afstand overbruggen in 5 minuten met een tram. Zak zeker eens af naar deze wijk. Enkele van de mooiste hoogtepunten van de stad kan men hier opmerken.
 • Als daguitstap is Sintra een must do. 10 euro heen en terug met de trein (40 minuten enkel). Na een heerlijke wandeling door de prachtige natuur bereik je een waar sprookjeskasteel.
 • Met de Elevador de Santa Justa kan men in het midden van het centrum een lift nemen van de Chiado wijk naar de Baixa-wijk (meer dan 30 meter hoger). Besparen doet men door deze afstand (en hoogtemeters) te voet te overbruggen via de winkelstraten. Boven heeft men wel een mooi zicht op de stad. Andere panoramapunten bieden een nog mooier zicht.

Ga naar TUI.NL voor een citytrip Lissabon aan de scherpste prijs

Ga naar TUI.BE voor een citytrip Lissabon aan de scherpste prijs

Vervoer

 • De metrohalte aan de luchthaven ligt vlak aan de uitgang. Gewoon een chipkaart aankopen (eenmalige 50 cent) en vervolgens ritten laden op dit kaartje. De metro is een efficiëntie manier om zich te verplaatsen doorheen de stad. Bekijk op voorhand de ligging van het hotel en zoek de metro-ingang die het dichtst bij het hotel ligt. Zo hoef je eenmaal ter plaatse niet nodeloos naar onduidelijke toeristenplannetjes staren. Zeker wanneer de landing ’s avonds is gepland kan dit een hoop ellende voorkomen. Zo hopeloos rondzeulen met je bagage door de straatjes van Lissabon probeer je best te voorkomen.
 • Tram 28 is een leuk gegeven. Met een kleine, oude metro door de smalle, steile steegjes van de historische binnenstad rijden. De rit met tram 28 duurt zo’n 45 minuten en voert je door meerdere wijken en langs meerdere bezienswaardigheden. In het hoogseizoen is de toeristische attractie immens populair. Hitte in de wagon en een hoop mensen op elkaar zorgen voor een iets minder leuke ervaring. Bekijk de wachtrij aan de halte eens en je weet meteen of het de moeite is om te wachten. Bepaalde chauffeurs proppen de kleine metrostellen propvol en dan biedt de rondrit weinig meerwaarde. Veel zie je dan echt niet. Alternatieven zoeken is dan de boodschap.
 • Een tuk-tuk is een brommer met drie wielen. In Lissabon zie je ze tamelijk veel. Je kunt ze gebruiken voor korte ritten, maar ze kunnen je ook doorheen verschillende wijken loodsen en stoppen aan bezienswaardigheden. Leuk om eens met kinderen te doen, maar bespreek op voorhand altijd eens de prijs met de chauffeur. Vaak ligt deze hoger dan het openbaar vervoer en ook een normale taxi is goedkoper. Een voorbeeld van zo’n geinig brommertje:

Lissabon vakantietips tram

Ga naar TUIFLY.BE voor de actuele ticketprijs

Wandelschoenen

 • Een auto huren is niet nodig. Met goede wandelschoenen en dankzij een uitgebreid netwerk van openbaar vervoer zijn alle belangrijke zaken vlot bereikbaar. Parkeertarieven zijn duur en plaatsen schaars.
 • Dankzij dezelfde goede wandelschoenen kan men doorheen de smalle en soms steile steegjes slenteren. Het echte Lissabon leer je pas kennen na een hoop slenterwerk. Dankzij dit rondwandelen kom je een hoop zaken tegen: traditionele winkeltjes, mooie pleinen, kleine bezienswaardigheden, straatartiesten. Ook minder aangename zaken: verkopers van (valse) drugs, schooiers, daklozen en vervallen woningen merk je ook op. Rondwandelen is dus de boodschap.

Overnachten

 • Dankzij een hostel – een jeugdherberg – is het mogelijk om voor een goedkoop tarief te logeren in het centrum van de stad. Tijdens een stadsbezoek is het veelal de bedoeling om te verkennen en te ontdekken. Veel tijd wordt niet gespendeerd in de kamer. Indien luxe je niet echt veel zegt, dan kun je flink besparen door te opteren voor een minder luxueuze kamer in een hostel. Slaapzalen en gemeenschappelijk sanitair zijn mogelijk, maar tegenwoordig worden ook volop tweepersoonskamers met eigen sanitair aangeboden.
 • Probeer tijdens een citytrip een kamer te boeken in het centrum van de stad. In het hoogseizoen kun je dan tot ’s avonds laat slenteren doorheen de steegjes van de historische binnenstad en de hotelkamer is altijd binnen handbereik. Zo hoeft men zich geen zorgen te maken over eventuele ritten met de metro. De meeste bezienswaardigheden liggen dan ook op wandelafstand.
 • Het aanbod aan hotels, appartementen, jeugdherbergen en andere plaatsen om te overnachten is – net als in zowat iedere toeristische stad – best overweldigend. Tijdens de zoektocht naar een geschikt bed zijn er te allen tijde wel leuke promoties op te merken. Niet alle aanbiedingen zijn even interessant. Altijd eens de reputatie van een mogelijke verblijfplaats opzoeken om te kijken wat eerdere toeristen hun bevindingen waren omtrent ligging, service en meer.
 • Een leuk hostel is Hostel4U. Vlakbij meerdere interessante pleinen. Zeer goede verhouding van prijs en kwaliteit – neem gerust eens een kijkje. Besparen en toch nog genieten van een uitstekende ligging en een goed ontbijt, het is mogelijk.

Ga naar Elizawashere.be voor de leukste vakantieadresjes in Portugal

Lissabon vakantietips: Vliegtickets

 • Heen en terug vliegen naar Lissabon voor amper 50 euro (en minder) is mogelijk, maar kan enkel en alleen afgedwongen worden met wat zoekwerk. Een prijs tussen de 50 à 100 euro is realistischer. Bekijk welke data je de stad wenst te bezoeken en zoek de prijzen op van enkele lagekostenmaatschappijen. Ryanair is in vele gevallen de goedkoopste optie, maar er zijn uitzonderingen. Verlengde weekends en vakantieperiodes zijn vaak duurder.  Vroeg genoeg kijken en zich flexibel opstellen resulteert vaak in een goede deal. Maandag kan een heenvlucht misschien 70 euro kosten, maar de dag nadien kost het amper 25 euro om te vliegen naar Lissabon.

Lissabon vakantietips

Geniet van Lissabon

Bovenstaande Lissabon vakantietips zijn absoluut niet bindend. Bepaalde zaken zul je zeker als nuttig kunnen ervaren bij de planning. Eenmaal ter plaatse is het natuurlijk aan jezelf en het reisgezelschap op alles is goede banen te leiden. Laat de zoektocht naar goede vliegtickets en een overnachtingsplaats alvast starten. Kortom, met of zonder de Lissabon vakantietips, Lissabon is absoluut de moeite waard.

Comments are closed.