Strand in Portugal

Strand in Portugal

Strand in Portugal kan je niet wegdenken. In Portugal kan het in de zomer best heet worden. Een dagje verkoeling zoeken aan het strand in Portugal mag dan geen probleem zijn. Portugal bezit zo’n 830 kilometer kustlijn en het hoeft dus niet verbazen dat er veel mogelijkheden zijn voor de strandliefhebber. Ook in de hoofdstad Lissabon is er meer dan alleen cultuur. Zonnekloppers kunnen ook hier wat dagen uitrusten. De stad ligt aan de oevers van de Taag en in de directe omgeving kan men mooie stranden vinden aan de Atlantische Oceaan. Hoogtijd om eens te bespreken waar men de mooiste stranden kan vinden, omgeving Lissabon.

In Lissabon

In het centrum van Portugal, aan één van de grotere en mooiere pleinen (Praça do Comércio) kan men een klein strand opmerken aan de rivier de Taag. De ligging van het kleine strand is meteen ook de grootste troef. Men kan er even pauzeren en wat uitrusten. Veel voorzieningen zijn er niet. Bij mooi weer komen toeristen er wat uitrusten. Het strand is niet echt schoon en het is er ook niet aangenaam liggen, op de foto zie je direct waarom.

Op de achtergrond zie je de mooie brug over de Taag. Wandel je die richting uit, dan bereik je uiteindelijk de historische wijk Belém. Niet zo ver van dit strand – een goede 500 meter – merk je aan de oevers een zeer leuke bar op: Quiosque Ribeira das Naus. Ook daar kun je even halt houden en de krachten aanvullen middels het verorberen van een heerlijke pizza. In Lissabon centrum hoef je dus niet te zijn indien er een dagje strand op de agenda staat, maar gelukkig zijn er alternatieven.

Ga naar TUI.NL voor een Portugal vakantie aan de scherpste prijs

Ga naar TUI.BE voor een Portugal vakantie aan de scherpste prijs

Iets verder Strand in Portugal

Tussen Estoril en Cascais, gelegen te noorden van Lissabon. Gemakkelijk bereikbaar via de kustweg. Ook met de trein kan men deze veilige zandstranden vlot bereiken.

sloep portugal

Beslist men om nog iets verder te reizen, dan komt men in het gebied tussen Cascais en Cabo da Roca. Deze stranden zijn zeer geliefd bij de inwoners van Lissabon zelf. Surfers komen er massaal samen.

Men hoeft niet noodzakelijk naar het zuiden. Met de wagen, of per boot, kan men ook de Taag oversteken en zich daar nestelen aan één van de gigantische zandstranden. Costa da Caparica is populair. Hier kan wel een sterke stroming aanwezig zijn.

strand in portugal

Voor een dagje strand in Portugal zak je dus best iets verder af. Binnen een straal van 30 à 60 minuten pendelen bereik je enkele leuke stranden. In het kader van een autorondreis kan het handig zijn om even te wachten met het zonnebaden. De Algarve heeft namelijk een hoop meer te bieden op vlak van stranden.

Comments are closed.