rondreis met mobilhome

rondreis met mobilhome

rondreis met mobilhomeRondreis met mobilhome perfect mogelijk in Portugal. Wanneer het aankomt op Europese landen die geschikt zijn om met de camper of de mobilhome doorheen te reizen staat Portugal ongetwijfeld ergens helemaal bovenaan. Dit zuiderse land mag dan ook zeker en vast bestempeld worden als een echt camperland. Niet alleen het klimaat van Portugal leent zich hier uitstekend voor, wat bovendien ook te denken van het wegennet dat over het algemeen prima onderhouden is? In het bijzonder de Algarve krijgt elk jaar heel wat reizigers over de vloer die er vrolijk met hun eigen mobilhome of caravan doorheen trekken. Wil je tijdens jouw vakantie gewoon lekker op je eigen tempo de mooiste gebieden en steden van Portugal ontdekken? Dan is het boeken van een rondreis met mobilhome doorheen dit land een absolute aanrader!

Ga naar TUIFLY.BE voor de actuele ticketprijs

Portugal ontdekken op je eigen tempo: rondreis met mobilhome

Er voor kiezen om een rondreis doorheen Portugal te maken met je mobilhome zorgt er voor dat je dit aantrekkelijke land geheel op je eigen tempo kan ontdekken. Veel mensen krijgen slechts een beperkte hoeveelheid tijd om bijvoorbeeld de natuurpracht in de Algarve en de vele uitnodigende Portugese steden te leren kennen. Dat is zonde, want op deze manier mis je vaak enkele unieke bezienswaardigheden. De ene dag enkele historische pareltjes bezoeken en de andere gewoon even fijn vertoeven op één van de vele uitnodigende stranden van Portugal? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden indien je er voor kiest om een rondreis met de mobilhome te doen!

Ga naar Wijnbeurs.be en ontdek een assortiment heerlijke Portugese wijnen

Waar overnachten met je mobilhome in Portugal

Het is met de mobilhome op verschillende locaties in Portugal mogelijk om te overnachten. Dit kan niet alleen op een camperplaats, maar ook op één van de vele campings. Een rondreis met mobilhome doorheen Portugal is vooral de voorbije jaren bijzonder populair geworden. Dit heeft er voor gezorgd dat ook het aantal nieuwe campings met goede voorzieningen sterk is toegenomen. Toch moet je er rekening mee houden dat dit niet overal het geval is. In het bijzonder wanneer je de minder toeristische regio’s van Portugal gaat doorkruisen zal je er rekening mee moeten houden dat er lang niet overal stromend water is terug te vinden. Ook degelijk sanitair is niet altijd voor handen. Doorkruis je met name de Algarve? Dan is de kans een behoorlijk stuk kleiner dat je met dergelijke situaties wordt geconfronteerd.

Ga naar Salinto.nl en ontdek betaalbare Portugese specialiteiten

Een bijzondere vakantie samen met de kinderen

Een rondreis maken doorheen Portugal met de mobilhome is ook samen met kinderen een absolute aanrader. In het bijzonder wanneer je verschillende campings aan zal doen zal je merken dat je kinderen snel vriendjes zullen maken. Bovendien vinden kinderen een rondreis met een mobilhome altijd een beetje avontuur. Dit is zeker en vast het geval wanneer het in het bijzondere en aantrekkelijke Portugal gebeurt!

Vrij kamperen in Portugal

Portugal is één van de Europese landen waarin vrij kamperen in principe overal is toegestaan. Je moet er alleen rekening mee houden dat dit niet geldt voor binnen de bebouwde kom. Ook in een waterwingebied evenals in een natuurgebied mag je niet zomaar overal je mobilhome neerzetten. In de andere omgevingen buiten net vernoemde geldt dat je, je mobilhome gedurende een periode van 48 uur op dezelfde plaats mag laten staan. Dit is een algemene regel waar soms en in bepaalde periodes een uitzondering op wordt gemaakt. In de Algarve tijdens de drukke zomermaanden kunnen bijvoorbeeld andere regels gelden. Het is altijd interessant om deze bij aankomst even te controleren. Op deze manier kan je onaangename verrassingen voorkomen.

Heb je altijd al kennis willen maken met de verschillende facetten van het prachtige Portugal?

Wil je dit graag op je eigen tempo kunnen doen en overal kunnen stoppen waar je dat maar wenst? In dat geval is een rondreis maken met een mobilhome doorheen dit prachtige en uitnodigende land absoluut een aanrader! Aan leuke stopplaatsen absoluut geen gebrek. Op deze site is dan ook een hoop informatie te vinden omtrent de bezienswaardigheden. Neem het allemaal eens door en afhankelijk van de beschikbare tijd kun je dan een leuke route uitstippelen.

Comments are closed.