Portugal rondreis tips 10 dagen

Portugal rondreis tips 10 dagen

Portugal rondreis tips voor je vakantie naar dit Zuiderse land. Een Portugal rondreis boeken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Er bestaan namelijk een hoop reisbureaus die al het werk voor jou doen. Ze bieden verschillende programma’s aan. Vervolgens passen ze alles aan naar jouw wensen. Deze wensen kunnen bijvoorbeeld zijn: de vertrekdatum, de huurwagen, de stopplaatsen en de overnachtingen. Verder in dit artikel lees je leuke Portugal rondreis tips!

Om een goedkope accommodatie te boeken in Portugal, klik hier.

Portugal rondreis tips: diverse mogelijkheden

Er bestaan een hoop verschillende mogelijkheden als het gaat over Portugal rondreis tips. De bekendste en meest geadverteerde reizen zijn de algemene rondreizen in Portugal. Bekendere hoogtepunten van het land worden dan bezocht, maar er is meer mogelijk. Liefhebbers van mooie stranden zullen bijvoorbeeld meer tijd spenderen in de Algarve. Natuur- en wijnliefhebbers verliezen hun hart dan weer in de vallei van de Douro.

Hoe dan ook: Portugal is een dynamisch vakantieland en de mogelijkheden zijn er eindeloos. De meest avontuurlijke manier is door alles zelf te plannen, natuurlijk met het volledige reisgezelschap.

Portugal rondreis tips: 1 of meerdere rondreizen

De route van een rondreis zal grotendeels worden bepaald door de interesses van de reizigers en de beschikbare tijd. Idealiter is er voldoende tijd om alles te zien wat je graag wilt zien. Indien het niet mogelijk is om voldoende dagen te boeken, dan kan je de reis opdelen. De eerste keer kan je bijvoorbeeld op vakantie gaan naar het noorden van Portugal. De volgende keer kan je naar het midden en het zuiden van Portugal reizen.

Ga naar TUI.NL voor een citytrip Lissabon aan de scherpste prijs

Ga naar TUI.BE voor een citytrip Lissabon aan de scherpste prijs

Autorondreis 10 dagen Portugal

Bij 5 à 7 dagen wordt het krap om alles te zien, maar 10 à 14 dagen ter plaatse is voldoende om van noord naar zuid (of omgekeerd) te toeren met de wagen. Volgende Portugal rondreis tips kunnen je misschien op weg helpen:

  • Je kan de Portugal rondreis aanvatten in de hoofdstad Lissabon. Daar vertoef je 2 dagen. De derde dag pendel je naar Sintra. Na een half uurtje pendelen per trein bereik je de stad Sintra. Dit is zeker en vast een daguitstap waard.
  • Na deze periode haal je de huurwagen op. Via tal van omwegen (Tomar, Coimbra) rijd je naar die andere grootstad, namelijk: Porto. In het noorden kan je ook nog enkele schatten bezoeken voordat je in de luchthaven van Porto het vliegtuig huiswaarts neemt.
  • Eenmaal geland in Lissabon, kan je ook perfect richting het zuiden trekken. Na de Portugese hoofdstad te hebben verkend, is er misschien nood aan ontspanning. De Algarve staat gekend voor het milde klimaat en de mooie stranden. Echte cultuurschatten kan je er niet vinden, maar dat is vaak ook niet de reden waarom toeristen naar het zuidelijke deel van Portugal afzakken.
  • Na het landen op de luchthaven van Porto, kan je in de buurt Braga en de Douro vallei bezoeken. Vervolgens kan je doorreizen naar de hoofdstad. Eventueel zet je daar de weg verder en vertoef je er wat zonnige dagen aan het strand.

10 dagen opvullen kan op vele manieren via deze Portugal rondreis tips. Veel zal afhangen van de persoonlijke interesses. De beste rondreis is een zelf samengestelde vakantie.

Ga naar Happyhome.be voor betaalbare, kwalitatieve vakantiehuizen in Portugal

Portugal rondreis tips: mooie foto’s

Een Portugal vakantie boeken zonder eerst even weg te dromen bij wat afbeeldingen, dat werk niet. Neem even onderstaande foto’s door en begin alvast met het nodige opzoekingswerk. Op de voorpagina van deze site kun je de 10 parels van Portugal ontdekken. Dit betekent geenszins dat er niet meer te beleven valt in het land. Om het mooi te verwoorden: Portugal is een opeenstapeling van culturele schatten. Daarom wordt het een moeilijk opdracht om dat alles te combineren in één vakantie.

Portugal rondreis tips: conclusie

De beste manier om een land te ontdekken, is uiteraard door zelf alles te plannen. Portugal is een dynamisch land. Daarom kan het land zowat alle types toeristen bekoren. Iedere toerist die afzakt naar een land in het kader van een vakantie, zal andere verwachtingen hebben.

Een reis door het zuidelijke deel van Portugal boeken en onder andere 5 dagen aan de stranden van de Algarve vertoeven is niet voor iedereen de ideale reis. Cultuurliefhebbers zoeken bijvoorbeeld graag Unesco-Werelderfgoed op. Gastronomische reizigers zullen dan weer in de vallei van de Douro de beste Port willen proeven. Het is dan ook van groot belang om eerst voldoende informatie op te zoeken omtrent een Portugal rondreis vakantie. Het zou zonde zijn mocht je bij thuiskomst bijvoorbeeld opmerken dat Sintra een prachtige locatie is op zo’n 30 minuten van Lissabon, maar dat je de site niet hebt bezocht enkel en alleen omdat je niet afwist van het bestaan.

We raden je dus aan om voldoende tijd te nemen om wat informatie op te zoeken en vervolgens de route te bepalen. Overnachtingen boek je volledig zelf op voorhand en zo is het ook mogelijk om het reisbudget wat in de gaten te houden.

Comments are closed.