Madeira

madeira-kust

Madeira, het prachtige, Portugese eiland, is gelegen op een afstand van zo’n 1.000 kilometer uit de kust van Portugal. Het eiland staat onder meer bekend omwille van haar prachtige natuur welke wordt gekenmerkt door veel exotische bloemen. Naar Madeira wordt dan ook vaak verwezen als zijnde een absoluut paradijs voor wandel- en natuurliefhebbers. Ondanks het feit dat Madeira over een bijzondere aantrekkingskracht beschikt is er geen sprake van een strand waardoor het massatoerisme ontbreekt. Dit geeft het eiland nog een zekere, authentieke charme die je op maar weinig andere zuiderse bestemmingen nog kan aantreffen. Dit alleen al maakt dat Madeira op z’n minst overwegen voor je volgende vakantie zeker een aanrader is.

Ga naar Elizawashere.be voor de leukste vakantieadresjes in Portugal

Ligging

Madeira is een eiland die over een vulkanische oorsprong beschikt. Ze is gelegen in de Atlantische Oceaan, op ongeveer 1.000 kilometer ten zuidwesten van de Portugese hoofdstad Lissabon. De kust van Afrika is op zo’n 700 kilometer terug te vinden. Madeira vormt samen met de kleinere eilanden Porto Santo en Salvagens en Desertas de gelijknamige Madeira archipel. Madeira zelf heeft een slordige 300.000 inwoners waardoor ze veruit de grootste is van deze archipel. Wist je bovendien dat je, je door Madeira te bezoeken eigenlijk op de top van een vulkaan bevindt? Dit verklaart meteen de grillige kustlijn die wordt gecombineerd met ruige, steile hellingen.

Ga naar TUIFLY.BE voor de actuele ticketprijs

Belangrijkste bezienswaardigheden van Madeira

Madeira is een eiland welke uitblinkt in diversiteit. Niet alleen is ze een waar paradijs voor mensen die houden van de natuur, daarnaast zijn er ook tal van prachtige, cultureel getinte bezienswaardigheden te ontdekken. Ben je bovendien een wijnliefhebber en wil je kennismaken met de enige, echte Madeirawijn? In dat geval spreekt het voor zich dat je hier ongetwijfeld aan het juiste adres bent. Wij hebben in ieder geval enkele bezienswaardigheden van Madeira die je absoluut niet mag missen voor jou op een rijtje gezet.

Ga naar Neckermann.nl en bekijk de kortingen en last minutes voor een zonvakantie Portugal

Funchal

Tijdens een bezoek aan het Portugese eiland Madeira spreekt het voor zich dat je de grootste stad niet mag overslaan. Funchal is dan ook een echte parel die niet alleen prachtige botanische tuinen omvat, maar ook diverse parken evenals historische gebouwen. Heb je slechts even de tijd om in deze stad te vertoeven? Dan zijn het paleis van São Lourenço en de Sé do Funchal de absolute toppers. Funchal staat bovendien ook bekend om de verschillende kabelbanen die je hier naar enkele bijzonder interessante bestemmingen brengen. In het bijzonder een bezoek aan de Madeira Botanical Gardens met een kabelbaan is een absolute aanrader.

madeira stad

Verschillende prachtige natuurparken

Madeira staat als toeristische bestemming in het bijzonder bekend omwille van de verschillende natuurparken waarover ze beschikt. Dit is ook niet zo vreemd wanneer je er rekening mee houdt dat zomaar even twee derde van het eiland is beschermd. Enkele parken die zeker en vast aan te raden zijn, zijn met name het Laurissilva Forest, de Natural Reserve Garajau’s evenals Madeira’s National Park.

Ga naar Gasamen.nl en ontdek een ruim aanbod van originele stedentrips!

De waterbronnen van Rabacal

Als fervente wandelaar mag je de plaats Rabacal absoluut niet missen. Deze locatie is in het bijzonder bekend omwille van de 25 waterbronnen die er zijn terug te vinden. Vooral de Risco waterval is een populaire bezienswaardigheid die elk jaar opnieuw erg vaak op de gevoelige plaat wordt vastgelegd

Porto Santo

Wil je even eilandhoppen tijdens je vakantie op Madeira? Dat kan, namelijk naar Porto Santo! Dit ‘gouden eiland’ dompelt je onder in een compleet andere wereld dan Madeira. Hier is de hoeveelheid aan vegetatie dan ook een stuk beperkter. Bovendien heeft het eiland Porto Santo in het bijzonder bekendheid weten te verwerven doordat ze over heel wat meer stranden beschikt in vergelijking met Madeira (dat is ook niet moeilijk). In principe kan worden gesteld dat beide eilanden elkaar goed in balans houden en samen de perfecte bestemming vormen voor de veeleisende reiziger.

Vulkanische grotten van São Vicente Caves

Ben je op zoek naar bijzondere, natuurlijke bezienswaardigheden op Madeira? In dat geval mag je zeker de vulkanische grotten van São Vicente Caves niet over het hoofd zien. Je moet er wel een wandeling van zo’n half uur voor over hebben, maar dan krijg je ook wel wat te zien. De grotten zijn het directe gevolg van een grote vulkaanuitbarsting enkele duizenden jaren geleden. Merk ook het kleine museum op dat aan de grotten is verbonden.

Ga naar Happyhome.be voor betaalbare, kwalitatieve vakantiehuizen in Portugal

Ga naar Happyhome.nl voor betaalbare, kwalitatieve vakantiehuizen in Portugal

Het eiland van de eeuwige lente

Er wordt naar Madeira vaak verwezen als zijnde het ‘eiland van de eeuwige lente’. Dit heeft voor een niet onaanzienlijk deel te maken met het subtropische klimaat wat hier heerst. Dit klimaat is zacht en meld, maar kan van tijd tot tijd wel behoorlijk nat uit de hoek komen. Dit neemt niet weg dat de temperatuur op het eiland altijd erg aangenaam is. De gemiddelde maxima gaan doorheen het jaar dan ook eigenlijk nooit onder de 15 graden.

De warmste maanden van het jaar zijn juli, augustus en september, maar ook in juni en oktober is het veelal zomers vertoeven op dit Portugese eiland. Hou er wel rekening mee dat oktober vrij nat kan zijn. Waait tijdens jouw verblijf op Madeira in de zomer de Afrikaanse leste-wind? In dat geval kan je rekenen op temperaturen die al snel vrij hoog boven de dertig graden uit zullen komen. Bij Tui vind je ideale accommodaties voor een onvergetelijke vakantie naar Madeira!

Kenmerkend voor Madeira is bovendien ook dat de grote verschillen in hoogte zorgen voor microklimaten. Dit betekent dat er op de toppen van de bergen soms eens vorst kan optreden terwijl dit aan de kust echt nooit het geval is. De droogste en bovendien ook meest zonnige plaats van het hele eiland is de hoofdstad Funchal. Dat is mooi meegenomen, want hier bevinden zich ook de belangrijkste accommodaties voor toeristen.

Een eiland dat je ooit bezocht moet hebben

Madeira is een eiland zoals je er op deze planeet geen tweede zal vinden. Het feit dat het eiland (verrassend genoeg misschien) nog niet is ingepalmd door het massatoerisme zorgt er voor dat je hier nog verschillende facetten van haar authentieke schoonheid terug kan vinden. Het aangename klimaat waar je eigenlijk nagenoeg het volledige jaar van kan genieten zorgt er bovendien voor dat niet alleen cultuurliefhebbers, maar ook mensen die gewoon willen genieten onder een stralende zon zich hier goed zullen voelen. Ben je dus met andere woorden nog op zoek naar een bijzondere vakantiebestemming? Dan is Madeira het ontdekken zeker en vast meer dan waard! Klik hier voor een vakantie op Madeira.

Ga naar TUI.NL voor een Portugal vakantie aan de scherpste prijs

Ga naar TUI.BE voor een Portugal vakantie aan de scherpste prijs

Rondreis

In het kader van een autorondreis doorheen het vasteland van Portugal zal men nooit afzakken naar dit eiland. Uiteraard kan men beslissen om enkel en alleen op Madeira een rondreis te organiseren. Vele reismaatschappijen bieden een zogenaamde fly and drive aan. Je komt met het vliegtuig toe in de luchthaven en eenmaal ter plaatse kun je dan gebruik maken van een huurwagen. Je kunt opteren om alles zelf te plannen, maar het is ook mogelijk om iedere dag van punt A naar punt B te rijden. All hotelovernachtingen worden op voorhand geregeld en je hoeft enkel en alleen een uitgestippelde route te volgen.

Voor een goedkope accommodatie op Madeira, klik hier.