Luchthavens Portugal

luchthavens portugal

Luchthavens Portugal zijn ideaal gelegen. Bij het plannen van een rondreis is het belangrijkste uiteraard de route. Aan de hand van de bezienswaardigheden zal men een route door het land plannen. In het geval van Portugal is de kans groot dat we spreken omtrent een zogenaamde fly & drive. De afstand tussen België / Nederland en Portugal is gewoonweg te groot om per wagen te overbruggen en men moet ook nog eens via tolwegen in Frankrijk. Men zou vier dagen moeten vrijmaken enkel en alleen om te pendelen (heen en terug). Men kan deze tijd beter ter plaatse spenderen in plaats van in de wagen. Daarom vlieg je best naar één van de luchthavens Portugal.

Bij een fly & drive vliegt men naar luchthavens Portugal en ter plaatse huurt men een wagen. De huurwagen levert men dan op een eerder afgesproken punt terug in. Het leuke is dat dit niet aan dezelfde luchthaven moet. Verhuurmaatschappijen bezitten meerdere verhuurpunten en het is dus mogelijk om de wagen in het zuiden af te halen (Algarve) om het vervoersmiddel vervolgens in het noorden terug in te leveren. Laat ons eerst even kijken waar men precies kan landen.

kaart Portugal luchthavens

 

Luchthavens Portugal

Zoals hierboven op de kaart aangegeven kun je opmerken dat het vasteland van Portugal beschikt over 3 internationale luchthavens. In het zuiden is er de luchthaven van Faro en ook in de twee grootste steden van het land (Lissabon en Porto) merkt men een internationale luchthaven op. Men kan stellen dat de ligging van deze luchthavens Portugal best goed is: één in het noorden, één in het midden en één in het zuiden.

Het eiland Madeira bereik je door te landen op de luchthaven van Madeira (Portugees: Aeroporto Internacional da Madeira Cristiano Ronaldo of Aeroporto de Santa Catarina), vernoemd naar de Portugese voetballer Ronaldo. Ook de Azoren zijn bereikbaar met het vliegtuig, maar veelal wordt dan een tussenstop gemaakt in Lissabon. Naast deze internationale havens zijn er ook nog een hoop kleinere vliegvelden. Deze zijn enkel bereikbaar via binnenlandse vluchten. In het kader van een rondreis met een (huur)wagen is dit dus minder interessant.

Rondreis

De mogelijkheden bij een autorondreis zijn dus best eindeloos. Landen doet men vaak op één van de drie luchthavens op het vasteland. De eilanden zijn best een aparte rondreis waard, maar in het kader van een vakantie op het vasteland van Portugal komen deze niet aan bod op deze site.

Men kan bijvoorbeeld landen in Faro om vervolgens richting Lissabon te eindigen in Porto. Dan kan men de huurwagen afleveren in de luchthaven van Porto. Het is ook perfect mogelijk om te landen in de hoofdstad van Portugal om vervolgens richting het zuiden te trekken. We raden je aan om de route volledig zelf uit te stippelen. Neem deze site eens door en bekijk de belangrijkste hoogtepunten van Portugal. Vergeet niet dat Portugal naast de bekende ‘top 10’ nog een hoop meer te bieden heeft. Probeer tijdens de reis te lange ritten te mijden. Er zijn voldoende mogelijkheden qua tussenstops.