Let op deze zaken wanneer je met de auto op vakantie gaat

Let op deze zaken wanneer je met de auto op vakantie gaat

Lekker op vakantie met de auto naar een leuke plek? Het is goed om jezelf goed voor te bereiden op de vakantie naar Portugal, Frankrijk, Italië, Spanje of bijvoorbeeld Duitsland. Er zijn veel mooie bestemmingen binnen bereik. Als je met de auto op pad gaat moet je natuurlijk zorgen dat deze in uitstekende staat is. Controleer de airco, koeler, het oliepeil en de koelvloeistof. De banden van de auto en de caravan moet je ook goed nakijken. Zorg dat ze voldoende profiel hebben en een optimale bandenspanning hebben. Het profiel moet minimaal 1,6 millimeter zijn. Er is echter nog veel meer om te controleren.

Een goede autoverzekering

Het is een idee om voor de vakantie de dekking te veranderen naar een all-risk dekking als je die nog niet hebt. Je gaat in een onbekend gebied rijden en maakt vaak veel kilometers. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Door jezelf goed te verzekeren kan het de vakantie niet verzuren. Kijk ook hoe het vervangend vervoer is geregeld en of je een pechhulpservice bij de verzekering hebt. De autoverzekering berekenen is vaak in een handomdraai te doen op het internet. Vergelijk alle opties en kies de juiste verzekering voor de auto. Zorg er ook voor dat je de juiste verzekeringspapieren bij je hebt onderweg.

Alles mee voor onderweg

Op de wintersport is het belangrijk om de juiste banden en zelfs sneeuwkettingen bij je te hebben. Ieder land heeft zo zijn eigen regels. Neem altijd een gevarendriehoek. Veiligheidshesje en reservelampen mee. Het is ook belangrijk om een EHBO kit bij je te hebben. Daarnaast zijn er in sommige landen specifieke auto stickers en milieustickers. Zorg dat je deze voor de reis hebt. Ze zijn vaak online te bestellen. Het voorkomt hoge boetes. Je kunt zo onbezorgd op reis.

Comments are closed.