Lagos Portugal vakantie boeken

Lagos Portugal vakantie boeken

Lagos is een stadje gelegen in het zuiden van Portugal. Ze is terug te vinden op een afstand van amper 30 kilometer van het zuid-westelijkste punt van het land. Dit zorgt ervoor dat je voor een zonvakantie in Lagos Portugal absoluut aan het juiste adres bent. De stad heeft dan ook één van de meeste zonuren van Europa. Dit, in combinatie met haar ligging in de prachtige en uitnodigende Algarve met haar rijke historie, zorgt ervoor dat Lagos sinds jaar en dag een toeristische topbestemming is. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de fabelachtige stranden die hier elke zomer opnieuw worden overrompeld door toeristen uit heel Europa.

Ga naar TUI.BE voor een Portugal vakantie aan de scherpste prijs

Lagos is één van de oudste steden van de Algarve

Lagos Portugal Rotsen Zee VakantieLagos mag zich één van de oudste steden van de Algarve noemen. De stad stond verschillende eeuwen onder leiding van de Moren. In deze tijd luisterde ze naar de naam Zawaia. Ten tijde van de 13e eeuw werd de stad door de Portugese koning Alfons de tweede van Portugal heroverd. Hierna kwam ze langzaam maar zeker tot bloei. Lagos Portugal zal altijd bekend staan omwille van het feit dat ze als één van de eerste over een overdekte slavenmarkt beschikte. Bovendien werden van hieruit heel wat ontdekkingsreizen in Portugal ondernomen.

Ga naar PrimaveraReizen.nl voor een betaalbare Portugal vakantie

De charme van de Zuid-Europese stad Lagos Portugal

Lagos bevat alles wat je van een Zuid-Europese stad verwacht. Denk hierbij niet alleen aan een zeer relaxte sfeer, maar ook aan hippe winkeltjes die worden afgewisseld door sfeervolle, leuke bars. De stad kenmerkt zich door een fijne, ietwat hippie achtige sfeer. Dit is niet in het minst te danken aan de niet onaanzienlijke groepen studenten en hippies die Lagos aan het einde van de jaren 80 verkozen als eindbestemming voor hun inter rail reizen. Nog steeds is er op vandaag verspreid over Lagos Portugal heel wat straatkunst terug te vinden.

Ga naar TUI.NL voor een Portugal vakantie aan de scherpste prijs

Boottocht maken vanuit Lagos

Lagos is één van de meest aangewezen plaatsen in het zuiden van Portugal om een boottrip te boeken. Vanuit de haven Lagos kan je dan ook tal van verschillende tripjes maken. Een dagje zeilen of bijvoorbeeld gewoon even lekker gaan vissen? Het kan allemaal. Bovendien worden er vanuit Lagos Portugal ook heel wat tochten ondernomen om dolfijnen te spotten. Ook de grotten die zich in de kust hebben gevormd zijn het ontdekken meer dan waard. Een ding staat in ieder geval vast, met een bootje de spectaculaire kust van Lagos ontdekken is iets dat je, je ongetwijfeld nog lang zal blijven herinneren.

Om een goedkope accommodatie te boeken in Lagos, klik hier.

Comments are closed.