Hou je vakantiekosten gemakkelijk in de hand!

Hou je vakantiekosten gemakkelijk in de hand!

Het gewone leven is al duur genoeg en tijdens de vakantie doen we daar graag nog een schepje bovenop. Het is immers maar eens per jaar zomervakantie en dan wil je niet op de bekende kleintjes letten en mogen alle remmen even los voor zover dat mogelijk is. Door slim te zijn kun je de vakantiekosten echter wel in de hand houden.

Het kan best wat minder allemaal

De bekende tips die je ongetwijfeld ter harte hebt genomen is om zelf etenswaren mee te nemen naar je vakantieland, het wat dichter bij huis te zoeken om zo te besparen op brandstofkosten en door eens voor een drie- in plaats van een viersterrenhotel te kiezen. Op die manier bespaar je al geld. Je kunt ook met een ander gezin of familie een grote accommodatie huren, iets dat ook aanzienlijk in de kosten scheelt. Reis je normaliter via een tussenstop en een hotelovernachting naar je vakantieland, nu rij je om en om en bespaar je de hotelkosten. En door zo een beetje op te letten en je gezonde verstand te gebruiken kun je de kosten die je in de vakantie maakt best in de hand houden. Het kan toch best wat minder allemaal.

Smartphone met een duur abonnement

Wat je zeker zou moeten overwegen is – als het over de mobiele telefoon gaat – te kiezen voor een herlaadkaart, ook wel bekend als prepaidkaart. Heel even leek de herlaadkaart volledig van het toneel verdwenen te zijn en leek iedereen te kiezen voor een smartphone met een duur abonnement. Daar zijn veel mensen echter op teruggekomen. De herlaadkaart is terug en hoe.

Torenhoge rekeningen

Voordeel van de herlaadkaart is dat je zelf steeds de kosten in de hand houdt. Heb je een abonnement en ga je over je bundel dan betaal je voor de belletjes en het gebruik van internet een erg hoog tarief met een vaak torenhoge rekening als gevolg. Met een prepaid kaart kan je dit niet gebeuren. Is de herlaadkaart opgemaakt dan zul je eerst een nieuwe kaart moeten opwaarderen voor je weer kunt bellen en internetten en blijven de forse rekeningen achterwege.

Vergelijkingssites

Welke herlaadkaart je precies moet hebben kun je heel gemakkelijk online vergelijken. Er zijn voldoende sites waarop de Nederlandse en Belgische aanbieders met elkaar vergeleken worden. Uiteraard is het sterk afhankelijk van hoeveel je van plan bent te bellen, hoeveel sms’jes je per maand verstuurt en hoeveel je appt en mailt welke herlaadkaart het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie. Welke herlaadkaart voor jou het meest geschikt is is, met andere woorden, sterk afhankelijk van de mate waarin jij je smartphone gebruikt.

Opkomst van prepaid internet

De prepaid kaart is dus terug. En hoe. De opkomst heeft enerzijds te maken met het feit dat mensen te vaak geconfronteerd worden met forse rekeningen als ze een abonnement hebben en anderzijds vanwege de hernieuwde opkomst van prepaid internet. Het ligt in de lijn der verwachting dat steeds meer mensen zullen kiezen voor prepaid, om zo hun eigen financiën beter in de hand te houden.

Comments are closed.