Hotel Sintra

Hotel Sintra

Bij een citytrip richting Lissabon is de kans aanzienlijk dat er een daguitstap wordt gemaakt richting Sintra. In het station te Rossio – een centraal marktplein in Lissabon – is het mogelijk om de trein te nemen. Een heen- en terug ticket kost samen 10 euro. De rit duurt zo’n 30 minuten. Wanneer we spreken over een auto(rondreis), dan kan het handig zijn om hier een overnachting te boeken. Het is er opmerkelijk rustiger dan in de hoofdstad van Lissabon en bovendien vallen hier ook een hoop parels te ontdekken. Wil je rustig het UNESCO-Werelderfgoed ontdekken en wandelen door de prachtige natuur, dan dringt een hotelovernachting zich op.

Ga naar Elizawashere.be voor de leukste vakantieadresjes in Portugal

Eén dag Sintra

In één dag tijd kan men perfect een wandeling maken van het station naar het historische centrum. Deze wandeling duurt amper 5 minuten. Iets langer en pittiger is de klim richting het hoogtepunt van de stad: Het Palacio Nacional de Peña. Via mooi aangelegde tuinen bereik je na zo’n 90 minuten klimmen / wandelen de ruïnes van de Moorse burcht. Nog eens een kleine 20 minuten later sta je aan de poorten van het Paleis van Pena. Tijd besparen doet men door een busje te nemen richting de bezienswaardigheden. Het spreekt voor zich dat het gevoel van voldoening groter is wanneer men zelf wandelt richting de hoogtepunten. De botanische tuin en de groene zones van Sintra zijn een lust voor het oog.

Eenmaal terug in het centrum kan men een terrasje uitkiezen en iets drinken. Na een pittige klim is dat wel verdiend. Velen zullen daarna afzakken naar het station om de trein richting Lissabon te nemen. Jammer, want er valt nog een hoop te beleven. Bij het boeken van een hotelovernachting in Sintra kan men op een rustig tempo ook de bezienswaardigheden verkennen die iets verder gelegen zijn.

Hotel Sintra

Sintra trok vroeger – en tegenwoordig nog steeds – een hoop rijken aan. De edelen kwamen hier in gigantische verblijven uitrusten. Het stadje lokt een hoop bezoekers en de toeristische voorzieningen zijn dan ook prima. Kijk maar even naar onderstaand stekje. Midden in de groene zones van Sintra kan men dit luxueuze verblijf opmerken.

Villa Mira Longa Guest House -Het hotel bevindt zich midden in de groene natuur van het natuurpark Sintra-Cascais en biedt rechtstreeks toegang tot diverse wandelroutes en grote groene gebieden die u kunt gaan verkennen. Het klooster Capuchos is bereikbaar in 14 minuten rijden, en het paleis van Pena is 9 minuten verderop. Quinta da Regaleira bevindt zich op 650 meter afstand van het pension.

Indien er interesse is om hier een nachtje te vertoeven – iets wat wij zeker aanraden, dan loont het de moeite om eens te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Kortom voor ieders budget is er wel iets te vinden.

Comments are closed.