Gratis activiteiten in Lissabon

Gratis activiteiten in Lissabon

Gratis activiteiten in Lissabon zijn er zeker en vast. Lissabon bezoeken is een dure aangelegenheid. We formuleren het anders: een citytrip is over het algemeen geen goedkope activiteit. Uiteraard is men steeds zelf verantwoordelijk voor de uitgaven en kan men deze ook beperken, maar zaken bezoeken kost nu eenmaal iets. In dit artikel gaan we na welke gratis activiteiten in Lissabon er zijn. Bij een hoop bezienswaardigheden wordt entreegeld gevraagd.

In het kader van Lissabon kan men gerust melden dat men deze entreegelden nog niet kan vergelijken met deze van steden die gebukt gaan onder het massatoerisme. Denken we maar aan Barcelona, alwaar je voor de mooiste hoogtepunten al vlug meer dan 15 euro mag neertellen. Wil men alle hoogtepunten van Lissabon bezoeken, dan is men ook aardig wat geld kwijt aan vervoer en entreegelden. Een reden te meer om deze gratis activiteiten in Lissabon eens te bekijken of te ervaren. Bepaalde kosteloze activiteiten horen absoluut bij een bezoek aan Lissabon.

Ga naar TUI.NL voor een Portugal vakantie aan de scherpste prijs

Ga naar TUI.BE voor een Portugal vakantie aan de scherpste prijs

Gratis activiteiten in Lissabon ontdekken

  • Het allerbelangrijkste bij zowat elke vakantie: wandelen is geheel gratis en het is de beste manier om een stad te ontdekken. Je komt leuke, verdoken plaatsen tegen. Je ervaart als het ware de dynamiek van de stad. Tijdens de stadswandelingen kom je alle gratis zaken automatisch tegen. Vergeet dus zeker je beste wandelschoenen niet mee te nemen. Het is trouwens mogelijk om deel te nemen aan gratis begeleide wandeltochten. Het aanbod is enorm (veel verschillende themawandelingen). Uiteraard is gratis hier niet echt aan de orde. Aan het einde van een fikse informatieve stadswandeling verwacht de gids een fooi. Het is dan aan jezelf om een bedrag te kleven op de activiteit.

Ga naar Happyhome.be voor betaalbare, kwalitatieve vakantiehuizen in Portugal

  • Lissabon is gebouwd op enkele heuvels. De hoogteverschillen zorgen ook dat men op bepaalde punten kan genieten van een mooi uitzicht over de lager gelegen delen. Op het binnenplein van het Kasteel van Sint Joris kun je onder andere de prachtige brug ‘Ponte 25 Abril’ aanschouwen. Je moet natuurlijk wel eerst een toegangsticket van het Kasteel aankopen. Gelukkige zijn er ook leuke – en op zijn minst even mooie – alternatieven én deze zijn bovendien wel gratis. Een wandeling naar Miradouro de São Pedro de Alcântara levert alvast een mooi zicht op het Kasteel van Lissabon. Er zijn een paar leuke punten alwaar je van mooie uitzichten kunt genieten.

gratis activiteiten in Lissabon

Musea en cultuur

  • Net zoals in de meeste grootsteden kan men ook in Lissabon musea opmerken waar men gratis binnen mag. Denken we maar aan MUDE (Museu do Design e da Moda) en tentoonstellingen in het Museu Berardo, met onder andere werken van Picasso, Warhol en Dali. Ook het Museu da Electricidade (EDP) is gratis toegankelijk. Bovenstaande musea zijn altijd gratis, maar er zijn ook een hoop musea die enkel de eerste zondag van de maand gratis zijn. Onder andere: Museu Nacional de Arqueologia, Museu da Música en het Museu Nacional de Etnologia zijn voorbeelden.
  • In één van de zalen gelegen aan het plein Praça do Comércio in Baixa kan men gratis wijnproeven. Dinsdag tot zaterdag (11u tot 19u) probeert ViniPortugal Portugese wijnen te promoten. Uiteraard met als doel om wijn te verkopen. Altijd leuk om een souvenir eerst even uit te testen alvorens aan te kopen.
  • Lissabon bezit enkele prachtige pleinen. Rossio en Praça do Comércio zijn de grootste en bekendste van de stad, maar er zijn een hoop verborgen parels. Tijdens stadswandelingen kom je ze gegarandeerd tegen.

Citytrip Lissabon

Een citytrip naar Lissabon zal altijd iets kosten, maar het is niet nodig om er een extravagante trip van te maken. Een hoop zaken zijn gratis en besparen kan men perfect door te opteren voor een iets minder luxueuze kamer. Jeugdherbergen winnen aan populariteit en zijn eigenlijk de ideale plek om te overnachten tijdens een bezoek aan de stad. Voor de rest is het altijd verstandig om zich niet als een typische toerist te gedragen: neem geen plaats op een eettent in één van de drukste straten van de stad. De kost die ze daar serveren is van bedenkelijke kwaliteit en kost te veel. Ook drankjes zijn hier gevoelig duurder. Neem op voorhand wat informatie door omtrent goede eettenten. Op voorhand tickets aankopen zorgt ook voor een leuke besparing. Maak stadswandelingen en probeer ondertussen te genieten van de trip. Kortom succes met onze tips voor gratis activiteiten in Lissabon.

Comments are closed.