Funchal Madeira vakantie: de hoofdstad

Funchal Madeira vakantie: de hoofdstad

Funchal is de hoofdstad van het Portugese eiland Madeira. De stad is gelegen in het zuiden van het eiland. Daarom is dit het meest zonnige gedeelte van het eiland. De stad staat bekend om haar zeer rustige sfeer. Hierdoor is een Funchal Madeira vakantie ideaal om te ondernemen. De rustige sfeer die in de hoofdstad heerst, neemt echter niet weg dat er een bijzonder rijke cultuur aan te treffen is. De vele kleine, smalle straatjes waaruit deze stad is opgebouwd, leiden je telkens opnieuw naar de mooiste plaatsen. Dit alles zorgt ervoor dat zowel de reiziger die op zoek is naar rust, als de echte cultuurliefhebber hier zonder enige moeite aan zijn trekken komt.

Ga naar Elizawashere.be voor de leukste vakantieadresjes in Portugal

Funchal Madeira vakantie: culturele pareltjes

Funchal hoofdstad Madeira Portugees eilandTijdens een verblijf in Funchal kan je leuke uitstappen ondernemen. Je kan uitgebreid stil blijven staan bij de vele culturele pareltjes die in de stad zijn terug te vinden. We hebben het hier in eerste instantie uiteraard over de fantastische Sé kathedraal die dateert uit de 15e / 16e eeuw.

Ben je eerder iemand met een voorliefde voor musea? In dat geval is vooral het museum van gewijde kunst een absolute aanrader. Dit museum is gevestigd in het oud bisschoppelijk paleis.

Wil je al dit cultureel geweld even afwisselen met wat natuurschoon tijdens je Funchal Madeira vakantie? In dat geval zijn de vele parken en tuinen van Funchal het ontdekken meer dan waard. Ze liggen bovendien ook nog eens op plaatsen die je een fantastisch uitzicht op de omgeving garanderen.

Ga naar TUI.NL voor een Madeira vakantie aan de scherpste prijs

Ga naar TUI.NL voor een Madeira vakantie aan de scherpste prijs

Een prachtig uitzicht op Funchal

Vanuit Funchal zelf zijn er dus diverse plaatsen die jou een prachtig uitzicht op de omgeving bieden. Er is echter meer! Wil je genieten van een subliem panorama over de hoofdstad van dit adembenemende eiland? In dat geval is het de moeite waard om de moderne kabelbaan Telefrico te nemen. Ze gaat naar de 500 meter hoger gelegen Monte. Nu je hier toch bent, is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het kerkje Igreja Nossa Senhora do Monte. Hier is namelijk het graf van Keizer Karel I van Oostenrijk terug te vinden.

Ga naar PrimaVeraReizen.nl en boek voordelig!

Funchal Madeira vakantie: een warm zeeklimaat zonder extremen

Funchal beschikt over een warm zeeklimaat, ook wel een subtropisch klimaat genoemd. Het klimaat wordt sterk bepaald door de aanwezigheid van de Atlantische Oceaan. Dit zorgt er voor dat er in Funchal net als op de rest van het eiland Madeira haast nooit sprake is van weersextremen. Dit zorgt er voor dat het eigenlijk op elk moment van het jaar heerlijk vertoeven is in het uitnodigende Funchal.

Om een goedkope accommodatie te boeken in Funchal, klik hier.

Comments are closed.