Fly & Drive Madeira in 8 dagen – Logies en ontbijt

Fly & Drive Madeira in 8 dagen – Logies en ontbijt

Fly & Drive Madeira in 8 dagen, absoluut de moeite. Portugal is een prachtig vakantieland en heeft heel wat te bieden. Van de prachtige Algarve, over de unieke citytrips tot het bloemeneiland Madeira. Een vakantie naar dit fantastische land is top voor iedereen. Zowel jong als oud zullen er een onvergetelijke vakantie doorbrengen. Portugal kan je op verschillende manieren ontdekken. Ook ontdek je bijvoorbeeld met een Fly & Drive Madeira in 8 dagen. Kortom, neem snel een kijkje en geniet van de mooie natuur.

Een fantastische reis door Portugal

Portugal kent voordelige auto verhuur tarieven. Dat is één van de redenen waarom het aantrekkelijk is om op die manier het land te ontdekken.

Madeira

Madeira is een Portugees eiland gelegen in de Atlantische Oceaan. Er zijn heel wat mogelijkheden voor zowel de zon- als de natuurliefhebber. Dit bloemeneiland zal bij iedereen die het eiland bezoekt zeker en vast een diepe indruk nalaten. De hoofdstad van Madeira is het gezellige Funchal. Hier kan je zeker ook rondwandelen in sfeervolle winkelstraatjes. Je vindt er bijvoorbeeld ook gezellige terrasjes, een oud fort en een historische kathedraal. Maar ook de moderne jachthaven en het casino met uitgaanscentrum zijn er te vinden.

Fly & Drive Madeira in 8 dagen – Logies en ontbijt

Tijdens deze prachtige 8-daagse rondreis per huurauto komen we langs de hoogtepunten van dit eiland. Bijvoorbeeld Funchal, Machinco, Santana, Sao Vicente, Porto Moniz. Een aanrader is ook om onderweg een wandeling te maken langs één van de levada’s. Bekijk hier de verdere details van deze fly & Drive Madeira in 8 dagen.

Dag 1: Luchthaven Funchal – Machico (Oost Maderia)

Vandaag arriveer je op Funchal. Na het ophalen van je huurauto ga je naar je hotel in Machico of omgeving. Onderweg maak je al kennis met de prachtige landschappen. Het oosten is bosrijk; daar bevinden zich ook de natuurreservaten en de lauri-silvawouden die op de Wereld-erfgoedlijst staan.

Dag 2: Machico

Vandaag iser de mogelijkheid om het vlechtwerkers dorp Camacha te bezoeken. Rondom zie je bijvoorbeeld landbouw, rietcultivatie en wijngaarden. En bovendien liggen de akkers liggen als terrasjes tegen de heuvels aangeplakt. Daarom wordt dit ook wel eens vergeleken met Azië. Rijdend naar Ponta de São Lourenço heb je fraaie uitzichten over het eiland. Bij helder weer kan je zelfs het buureiland Porto Santo zien. Proef er zeker ook de espetada. Dit is een streekspecialiteit, namelijk een lange spies met gegrild vlees, klaargemaakt op een houtskoolvuurtje. Overnachten doe je in Machico of omgeving.

Dag 3: Machico – Santana (Midden Madeira)

Richting het noorden kom je in het dorpje Santana. Dit staat bekend om zijn A-vormige huisjes met rieten daken. Leuk om zo een huisje eens te bezoeken! In Santana is er een nieuw themapark. In dit gebied met 4 paviljoens worden voorstellingen getoond over o.a. het ontstaan en de geschiedenis van Madeira. Maar ook over bijvoorbeeld “Madeira in de 21ste eeuw”. Deze streek kent zeker veel wandelmogelijkheden langs de levada’s, o.a. vanaf het natuurreservaat de “Queimadas”. Het midden van het eiland is dus zeker en vast de moeite waard. De hoge bergen Pico do Areiro (1.810 m) en de Pico Ruivo (1.861 m) zijn prima uitgangspunten voor een lange wandeling. Vergeet wel je warme kledij niet. De overnachting is in Santana of omgeving.

Dag 4: Santana – São Vicente / Porto Moniz (Midden en Noord Madeira)

De kustweg van Santana naar São Vicente biedt prachtige vergezichten. Rijdend langs deze weg kom je ook verschillende watervallen tegen. Onder andere “de bruidssluier”. Het water komt vanaf de hoogvlakte Paul da Serra. Ook daar lopen een aantal levada’s, zo bijvoorbeeld de Rabçal / 25 watervallen wandeling. Porto Moniz is bekend om de beroemde zeewaterzwembaden. Hier wordt bovendien de lokale specialiteit “filetes de espada” (zwaardvis met banaan) geserveerd. Hier overnachten we in Porto Moniz of São Vicente of omgeving.

Dag 5: Porto Moniz of São Vicente

In São Vicente kan je het vulkanisch centrum bezoeken en een wandeling maken door de lavagrotten. Hiervoor volg je de borden ”Grutas”. Via de bergen, of via de hoogvlakte van de Paul da Serra, ga je naar het aangename plaatsje Ribeira Brava. Deze plaats heeft een gezellige boulevard met cafeetjes en winkeltjes. In het centrum staat bivoorbeeld het Residencia do Visconde, het oude ambachtenmuseum en overblijfselen van de 17e eeuwse fort Forte de São Bento. Mooie mozaïekfiguren vind je dan weer in de 15e eeuwse São Bentokerk. De overnachting is in Porto Moniz of São Vicente of omgeving.

Dag 6: Porto Moniz of São Vicente – Funchal (Zuid Madeira)

Via de verschillende kustdorpjes ga je verder naar het zuiden. Er zijn verschillende promenades vanwaar je toegang hebt tot de (kiezel)stranden en de zee. Calheta en Ponta do Sol waren vroeger het centrum van suikerrietteelt. De kerkjes zijn daarom verrassend rijk gedecoreerd. In Calheta kan je een suikerfabriek bezoeken, waar de basis van het lokale drankje “aguardente” wordt gemaakt. Vanaf Cabo Girão, de op één na hoogste zeeklif ter wereld, heb je bovendien een prachtig uitzicht over Funchal. Vlak voor Funchal ligt het pittoreske dorpje Camara de Lobos. Vandaag is de overnachting in Funchal.

Dag 7: Funchal

De hoofdstad van Madeira heeft veel te bieden. Er zijn bijvoorbeeld de botanische tuinen, diverse musea (o.a. antieke tegels, Vlaamse beeld- en schilderkunst), kloosters, kathedraal en een prachtige boulevard langs de oude haven. Overnachting in Funchal.

Dag 8:

Vandaag lever je je huurauto weer in op de luchthaven voor de terugreis naar Amsterdam. Ook bestaat er de mogelijkheid om uw reis te verlengen. Reisschema en programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Fly & Drive Madeira in 8 dagen is te boeken vanaf de richtprijs 599.00 EUR.

Meer informatie

Indien er hier boven velden blanco zijn, wil dit zeggen dat deze informatie onbekend is voor Rondreis Portugal. Klik zeker verder als je meer informatie wil over Portugal vakantie. Meer tips vind je bijvoorbeeld ook op onze pagina Portugal Vakantie Tips.

De prijzen op onze website zijn richtprijzen. Vaak komen er ook nog extra kosten bij de bestelling. Om de juiste prijs te kennen, klik je op de knop voor meer informatie. RondreisPortugal heeft geen enkele invloed op de prijs die getoond wordt.

Comments are closed.