Fly and Drive Madeira – 12 dagen – Logies en ontbijt

Fly and Drive Madeira – 12 dagen – Logies en ontbijt

Fly & Drive Madeira in 12 dagen. Portugal is een prachtig vakantieland en heeft heel wat te bieden. Van de prachtige Algarve, over de unieke citytrips tot het bloemeneiland Madeira. Een vakantie naar dit fantastische land is top voor iedereen. Zowel jong als oud zullen er een onvergetelijke vakantie doorbrengen. Portugal kan je op verschillende manieren ontdekken. Ook ontdek je bijvoorbeeld met een Fly & Drive Madeira in 12 dagen. Kortom, neem snel een kijkje en geniet van de mooie natuur.

Een fantastische reis door Portugal

Portugal kent voordelige auto verhuur tarieven. Dat is één van de redenen waarom het aantrekkelijk is om bijvoorbeeld op die manier het land te ontdekken.

Madeira

Madeira is een eiland in de Atlantische Oceaan. Het heeft veel mogelijkheden voor zowel de zon- als de natuurliefhebber. Dit bloemen eiland zal bij iedereen die het eiland bezoekt zeker en vast een diepe indruk nalaten. De hoofdstad van Madeira is het gezellige Funchal. Hier kan je zeker ook rondwandelen in sfeervolle winkelstraatjes. Je vindt er bijvoorbeeld ook gezellige terrasjes, een oud fort en een historische kathedraal. En niet te vergeten ook de moderne jachthaven en het casino met uitgaanscentrum.

Fly & Drive Madeira in 12 dagen – Logies en ontbijt

Tijdens deze prachtige 12-daagse rondreis per huurauto komen we langs de hoogtepunten van dit eiland. Bijvoorbeeld Funchal, Machinco, Santana, Sao Vicente, Porto Moniz. Een aanrader is ook om onderweg een wandeling te maken langs één van de levada’s.

Dag 1: Luchthaven Funchal – Machico (Oost Madeira)

Aankomst Funchal. Na ontvangst van je huurauto ga je naar je hotel in Machico of omgeving. Onderweg kom je al in aanraking met de prachtige landschappen. Het oosten is bosrijk, met onder andere ook de natuurreservaten en de lauri-silvawouden die op de wereld-erfgoedlijst staan.

Dag 2: Machico

Vandaag bezoek je het vlechtwerkers dorp Camacha. Rondom zie je landbouw, riet cultivatie en wijngaarden. De akkertjes liggen als terrasjes tegen de heuvels aangeplakt. Je merkt waarschijnlijk wel enige gelijkenis met Azië. Rijdend naar Ponta de São Lourenço bewonder je de mooie uitzichten over het eiland. Bij helder weer kan je zelfs het buureiland Porto Santo zien. Proef er zeker de streekspecialiteit: de espetada. Dit is  een lange spies met gegrild vlees, klaargemaakt op een houtskoolvuurtje. Overnachten doe je in Machico of omgeving.

Dag 3 – 6: Machico – Santana (Midden Madeira)

Volg de kustweg naar het Noorden tot in het dorpje Santana. Dit dorpje is bijvoorbeeld gekend om de A-vormige huisjes met rieten daken. Uiteraard is het mogelijk om zo’n huisje te bezoeken. Maar daarnaast is er nieuw in Santana. Namelijk het themapark. Dit is een uitgestrekt gebied met 4 paviljoens waarin voorstellingen getoond worden over o.a. het ontstaan en de geschiedenis van Madeira, tot “Madeira in de 21ste eeuw”. Hou je van wandelen? Dan zijn hier ook veel wandelmogelijkheden. Bijvoorbeeld langs de levada’s, o.a. vanaf het natuurreservaat de “Queimadas”. Het midden van het eiland is zeker de moeite waard. De hoge bergen Pico do Areiro (1.810 m) en de Pico Ruivo (1.861 m) zijn prima uitgangspunten voor een lange wandeling. Vergeet wel je warme kleding niet. De overnachtingen hier zijn in Santana of omgeving.

Dag 6 – 9: Santana – São Vicente / Porto Moniz (Midden en Noord Madeira)

De kustweg van Santana naar São Vicente biedt eveneens prachtige vergezichten. Je komt er bijvoorbeeld diverse watervallen tegen. Eén hiervan wordt de bruidssluier. Het water komt vanaf de hoogvlakte Paul da Serra. Ook daar lopen een aantal levada’s. Zo is er bijvoorbeeld de Rabçal / 25 watervallen wandeling. Porto Moniz is dan weer gekend om de beroemde zeewaterzwembaden. Ben je een visliefhebber, dan vind je hier de lokale specialiteit “filetes de espada” (zwaardvis met banaan).

In São Vicente bezoek je tijdens deze Fly & Drive Madeira in 12 dagen het vulkanisch centrum en maak je een wandeling door lava grotten. Hiervoor moet je de borden ”Grutas” volgen. Via de bergen, of via de hoogvlakte van de Paul da Serra, kom je dan weer in het aangename plaatsje Ribeira Brava. Deze plaats heeft bijvoorbeeld een gezellige boulevard met cafeetjes en winkeltjes, waar je ook het lokale fruit kan kopen. In het centrum bevindt zich het Residencia do Visconde. Dit is het oude ambachtenmuseum en de overblijfselen van de 17e eeuwse fort Forte de São Bento. Mooie mozaïekfiguren vind je dan weer in de 15e eeuwse São Bentokerk. Overnachtingen zijn nu in Porto Moniz of São Vicente of omgeving.

Dag 9 – 11: Porto Moniz of São Vicente – Funchal

Via de kustdorpjes, zoals Paul do Mar, Madelena do Mar trek je naar het zuiden. Er zijn diverse promenades vanwaar je naar de (kiezel)stranden en de zee kan. Calheta en Ponta do Sol waren vroeger het centrum van suikerrietteelt. De kerkjes zijn daarom verrassend rijk gedecoreerd. In Calheta kan je bijvoorbeeld een suikerfabriek bezoeken. Hier ligt de basis van het lokale drankje “aguardente”. Vanaf Cabo Girão, de op één na hoogste zeeklif ter wereld, heb je bovendien een prachtig uitzicht over Funchal. Bezoek zeker ook het pittoreske dorpje Camara de Lobos. De hoofdstad van Madeira, Funchal, heeft ook veel te bieden zoals bijvoorbeeld de botanische tuinen, diverse musea (o.a. antieke tegels, Vlaamse beeld- en schilderkunst), kloosters, kathedraal en een prachtige boulevard langs de oude haven. De overnachting nu zijn in Funchal.

Dag 12:

Hier stopt de Fly & Drive Madeira in 12 dagen. Vandaag lever je je huurauto weer in op de luchthaven voor de terugreis naar Amsterdam. Je kan uiteraard ook je reis te verlengen. Reisschema en programma zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Te boeken vanaf de richtprijs 835.00 EUR.

Meer informatie

Indien er hier boven velden blanco zijn, wil dit zeggen dat deze informatie onbekend is voor Rondreis Portugal. Klik zeker verder als je meer informatie wil over Portugal vakantie. Meer tips vind je bijvoorbeeld ook op onze pagina Portugal Vakantie Tips.

De prijzen op onze website zijn richtprijzen. Vaak komen er ook nog extra kosten bij de bestelling. Om de juiste prijs te kennen, klik je op de knop voor meer informatie. RondreisPortugal heeft geen enkele invloed op de prijs die getoond wordt.

Comments are closed.