Aktiva Tours Portugal – Fietsvakantie Porto 7 dagen – Eigen vervoer

fietsvakantie porto

Hou je van wandelen en of fietsen? Dan ben je bij Activa Tours zeker aan het juiste adres. Ze zijn gespecialiseerd in zowel fiets als wandelreizen. En dit zowel in groep als individueel. Ook Portugal is een land dat je via hen kan ontdekken. Tijdens een fietsvakantie Porto fiets je langs de Costa Verde naar Porto. Costa Verde betekent letterlijk: groene kust. Het noorden van Portugal is tijdens de zomer meestal warm en droog. In het voor- en najaar echter kan het er soms regenen. Daarom is deze kuststrook zo mooi groen. Dompel je onder in het
Portugese leven en geniet van prachtige tochten (veelal over onverharde paden) door een gastvrij land met een hartelijke bevolking. Kortom, neem vlug een kijkje en overtuig jezelf.

Aktiva Tours Portugal – Fietsvakantie Porto 7 dagen

Er zijn zo van die typisch Portugese dingen! Bijvoorbeeld de port: de zoete wijn die al sinds eeuwen vanuit de oude haven van Porto overzees verscheept wordt. Of de azulejos: de levendig gekleurde tegeltjes die de gevels van huizen en gebouwen sieren. En de fado: het soms droevige en dan weer levendige levenslied dat zo hartverscheurend gezongen wordt.

En ondanks dat het land tegenwoordig zo modern is, blijft het straatbeeld in de steden typisch Zuid-Europees, namelijk druk en sfeervol tegelijk. Kortom Portugal is een combinatie van natuur en cultuur en van oud en nieuw.

Ponte de Lima is de start van de tocht. Het is een heerlijk stadje met een eeuwenoude brug waarover jaarlijks duizenden pelgrims stappen richting Santiago de Compostella. Links en rechts van de rivier de Lima ontplooit zich het fantastische landschap van de Minho-provincie. De fietstochten naar Ponte de Barca en Arcos de Valdevez zijn bovendien hoogtepunten van de reis. En eigenlijk geldt dat ook als je vanuit Ponte de Lima tot aan de zee fietst, naar Viana do Castelo. Deze levendige stad heeft een verzameling oude paleizen en kloosters. We Fietsen ook langs de mooie kust, eerst naar Vila do Conde en op de voorlaatste dag door naar Porto, het eindstation van deze prachtige reis.

Je verblijft in de prachtige authentieke landhuizen van de Minho tussen de wijngaarden. Het is er is fantastisch, kwalitatief uitstekend en sfeervol tegelijk! Deze reis is bovendien ook beschikbaar per vliegtuig.

Deze reis kan je bovendien boeken vanaf 435.00 EUR.

Meer informatie

Indien er hier boven velden blanco zijn, wil dit zeggen dat deze informatie onbekend is voor Rondreis Portugal. Klik zeker verder als je meer informatie wil over Portugal vakantie. Meer tips vind je bijvoorbeeld ook op onze pagina Portugal Vakantie Tips.

De prijzen op onze website zijn richtprijzen. Vaak komen er ook nog extra kosten bij de bestelling. Om de juiste prijs te kennen, klik je op de knop voor meer informatie. RondreisPortugal heeft geen enkele invloed op de prijs die getoond wordt.