Fietsreis Porto Coimbra – Aktiva Tours Portugal

Fietsreis Porto Coimbra

Hou je van wandelen en of fietsen? Dan ben je bij Activa Tours zeker aan het juiste adres. Ze zijn gespecialiseerd in zowel fiets- als wandelreizen. En dit zowel in groep als individueel. Ook is Portugal een land dat je via hen kan ontdekken tijdens een 7 daagse fietsreis Porto Coimbra bijvoorbeeld. Het landelijke Portugal is perfect met de fiets te doorkruisen. Je rijdt er langs schilderachtige dorpjes, pittoreske routes en historische plekjes. Kortom, neem vlug een kijkje en overtuig jezelf.

Fietsreis Porto Coimbra – Aktiva Tours Portugal: 8 dagen per vliegtuig

Deze reis start Porto, een toeristische topper. Het is namelijk een sfeervolle stad, de tweede grootste van het land. Er is een groot cultureel
erfgoed en er zijn veel bezienswaardigheden. Dan denken we bijvoorbeeld aan de Eiffelbrug over de Douro. Maar vergeet ook de culinaire kant van Porto niet met aan de top uiteraard de portwijnen.

Tijdens deze reis volgen we vijf fietsetappes van tussen de 30 en 50 kilometer. Deze lopen over vlakke, verkeersarme weggetjes en fietspaden. Deze tocht is bovendien geschikt voor iedereen die van fietsen houdt. Je rijdt eerst langs de kust van de Atlantische Oceaan naar Ovar. Hier kan je bovendien lekker eten in de bekende en uitstekende visrestaurantjes.

De volgende halte is Aveiro, het Venetië van Portugal. Via gemakkelijke fietspaden komen we dan bij de mooiste zandstranden. Praia de
Mira bijvoorbeeld is kilometerslang. Er liggen zelfs veelkleurige vissersboten op het strand. De volgende dag gaat het richting binnenland, door de brede vallei van de rivier Mondego, een vruchtbaar landbouw- en wijngebied.

Ruim vijftig kilometer verder fiets je Coimbra binnen, alweer een toeristische topper van Portugal. Breng er zeker een bezoek aan de eeuwenoude universiteit. Of flaneer er door de straatjes van de oude binnenstad. Wellicht zit je ‘s avonds ook in een gezellig restaurantje om daar naar de plaatselijke fado te luisteren. Het is de fantastische afsluiter van een prachtge fietsreis die lang in
uw geheugen gegrift zal blijven.

Deze reis kan je bovendien boeken vanaf 800.00 EUR.

Meer informatie

Indien er hier boven velden blanco zijn, wil dit zeggen dat deze informatie onbekend is voor Rondreis Portugal. Klik zeker verder als je meer informatie wil over Portugal vakantie. Meer tips vind je bijvoorbeeld ook op onze pagina Portugal Vakantie Tips.

De prijzen op onze website zijn richtprijzen. Vaak komen er ook nog extra kosten bij de bestelling. Om de juiste prijs te kennen, klik je op de knop voor meer informatie. RondreisPortugal heeft geen enkele invloed op de prijs die getoond wordt.