Aktiva Tours – Fietsreis Porto Coimbra Portugal – 7 dagen

Fietsreis Porto Coimbra Portugal

Hou je van wandelen en of fietsen? Dan ben je bij Aktiva Tours zeker aan het juiste adres. Ze zijn gespecialiseerd in zowel fiets als wandelreizen. En dit zowel in groep als individueel. Ook Portugal is een land dat je via hen kan ontdekken. Dit kan bijvoorbeeld met een Fietsreis Porto Coimbra Portugal. Het landelijke Portugal is te aantrekkelijk om snel te doorkruisen. Daarom is de fiets dan ook een uitstekend transportmiddel om al dat mooie intens te beleven. Deze 7-daagse fietsreis is een aaneenschakeling van schilderachtige routes, pittoreske dorpen en historische steden en stadjes. Kortom het is een cocktail van strand, fado en werelderfgoed. Neem vlug een kijkje en overtuig jezelf.

Aktiva Tours –  Fietsreis Porto Coimbra Portugal 7 dagen

De reis start in Porto en dat is dan ook al meteen een toeristische topper. Het is zeker en vast een sfeervolle stad. In omvang is het de tweede grootste van het land. Het heeft bovendien een groot cultureel erfgoed en veel bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de Eiffelbrug over de Douro. Vergeet ook zeker en vast de culinaire kant van Porto niet met aan de top uiteraard de portwijnen.

Er volgen tijdens de reis vijf fietsetappes van tussen de 30 en 50 kilometer, over vlakke, verkeersarme weggetjes en fietspaden. Deze tocht is bovendien geschikt voor een ieder die van fietsen houdt. Ze brengt je eerst langs de kust van de Atlantische Oceaan naar Ovar, bekend om zijn uitstekende visrestaurantjes.

De volgende halte is Aveiro met zijn talloze kanalen. Daarom wordt het ook wel eens het “Venetië van Portugal genoemd. Via gemakkelijke fietspaden kom je bij de mooiste zandstranden. Praia de Mira bijvoorbeeld is kilometerslang en er liggen veelkleurige vissersboten op het
strand. De volgende dag gaat het richting binnenland, door de brede vallei van de rivier Mondego, een vruchtbaar landbouw- en wijngebied.
Ruim vijftig kilometer verder fiets je Coimbra binnen. Dit is alweer een van de toeristische toppers van Portugal. Breng zeker een bezoek aan de eeuwenoude universiteit en flaneer door de straatjes van de oude binnenstad. Wellicht zit je ‘s avonds ook in een gezellig restaurantje om daar naar de plaatselijke fado te luisteren. Het is de fantastische afsluiter van een fietsreis die lang in uw geheugen gegrift zal blijven. Kortom deze reis is Portugal op zijn mooist.

Deze reis kan je bovendien boeken vanaf 495.00 EUR.

Meer informatie

Indien er hier boven velden blanco zijn, wil dit zeggen dat deze informatie onbekend is voor Rondreis Portugal. Klik zeker verder als je meer informatie wil over Portugal vakantie. Meer tips vind je bijvoorbeeld ook op onze pagina Portugal Vakantie Tips.

De prijzen op onze website zijn richtprijzen. Vaak komen er ook nog extra kosten bij de bestelling. Om de juiste prijs te kennen, klik je op de knop voor meer informatie. RondreisPortugal heeft geen enkele invloed op de prijs die getoond wordt.