Coimbra

hotel-oslo-coimbra

Coimbra is een aanrader. Ergens tussen Lissabon en Porto – de twee belangrijkste steden van Portugal, kan men Coimbra opmerken. Het bezit de oudste universiteit van Portugal en tevens één van de oudste van Europa. De vele fraaie gebouwen in het oude deel van de stad verraden reeds het historische belang van deze stad. Op deze pagina kun je wat meer informatie vinden omtrent deze bezienswaardigheden. We melden nu reeds dat het een verstandige zet is om hier even halt te houden tijdens een heuse roadtrip doorheen Portugal.

Ligging

De stad ligt zo’n 200 kilometer verwijderd van Lissabon. Porto ligt op zo’n 100 kilometer. Het is dus de ideale tussenstop indien men tijdens een autorondreis even halt wenst te houden. Een fikse stadswandeling doorheen de stad Coimbra is zeker aan de orde. Eventueel kan men hier een een goedkope overnachting boeken en er een dagje genieten.

Tips en bezienswaardigheden

Net zoals in Lissabon hield de aardbeving van 1755 hier ook lelijk huis. De bovenstad bleef grotendeels intact, maar de benedenstad onderging noodgedwongen een grondige renovatie. De stad mag dan wel internationale bekendheid genieten vanwege de oude universiteit, toch zijn er een hoop andere zaken die een bezoekje waard zijn. Denken we maar aan de oude en nieuwe kathedraal (Se Velha en Se Nova) en de grootste botanische tuin van Portugal.

Lijstjes en beschrijvingen zeggen niet veel, maar hopelijk kunnen onderstaande beelden je wel overtuigen van de schoonheid van de stad. De rest zul je zelf moeten ontdekken.

Rondreizen met Coimbra

Bij het boeken van een georganiseerde autorondreis doorheen Portugal is de kans groot dat er ook een hotelovernachtig staat gepland in (de buurt van) Coimbra. Uiteraard hangt dit af van de te besteden tijd en de persoonlijke interesses. Bij een verkenning van 5 dagen van de Algarve is de kans klein dat men tijd zal besteden aan een gigantische ommeweg richting de oude universiteitsstad. Is het echter de bedoeling om cultuur op te snuiven, dan kan een bezoek aan de stad met historisch belang moeilijk ontbreken. Niet voor niets duikt de stad steevast op in ‘top 10 Portugal’ lijsten. Wat ons betreft op is het maken van een tussenstop zeker op zijn plaats. In het beste geval boek je een overnachting in de buurt en kun je er ten minste 1 volledige dag besteden.

Overnachten in Coimbra

Net zoals in de andere grotere steden in Portugal is er geen gebrek aan overnachtingsmogelijkheden. Simpele verblijven tot luxueuze stulpjes van enkele honderden euro’s per nacht, het is allemaal mogelijk. Bij het zelf plannen van een rondreis doorheen een land kan men ook de tussenstops zelf inplannen en men kan de trip en de te besteden budgetten volledig zelf uitkiezen. Niets is leuker dan zelf hotels (of andere accommodaties) te boeken. Voor je het weet kijk je net zoals onderstaande foto zelf uit op het historische centrum van Coimbra.

coimbra nacht