Braga

braga

Braga is perfect te combineren met een citytrip Porto. Portugal is over het algemeen een populair vakantieland. Er valt dan ook een hoop te beleven. Omtrent stedentrips zullen toeristen vaak een keuze maken tussen Lissabon en Porto. Bij een bezoek aan de hoofdstad van Portugal hoort eigenlijk ook een uitstap richting de kunsthistorische site Sintra. Een citytrip Porto gaat dan weer hand in hand samen met een uitstapje richting Braga. We nemen even door waarom.

Ligging

In het noorden van Portugal kan men Braga opmerken. De stad ligt zo’n 60 kilometer verwijderd van Porto en net dat maakt het interessant om beide steden te combineren bij een citytrip of rondreis.

Bezienswaardigheden

Braga kan men opdelen in het Oude en Nieuwe deel. Het nieuwe deel staat gelijk aan het zakencentrum. In het oude deel kan men dan weer de culturele waarden en historische bezienswaardigheden opmerken. Dit deel is het interessants voor de toeristen. De bijnaam van de stad is ‘ het Rome van Portugal’. De reden is simpel: meer dan 30 kerken kan men opmerken binnen de stadsmuren. Op de toeristische plannetjes die worden verspreid kan men slechts enkele kerken opmerken. Dit feit verraad reeds dat de religieuze gebouwen niet echt bezienswaardig zijn. Enkel de Sé kathedraal (11de eeuw) – het geestelijk middelpunt van de stad – is ronduit prachtig. Tijdens een fikse rondwandeling door de stad komt men een hoop bezienswaardigheden tegen. Meerdere religieuze gebouwen, gebouwen met historische waarde, parken en pleinen nodigen uit tot een bezoek.

In de buurt van Braga (6 kilometer) kan men ook een belangrijk bedevaartsoord opmerken: Bom Jesus do Monte. Na Fatima is dit het belangrijkste bedevaartsoord van Portugal. Voornamelijk de enorme barokke trap met 14 kapellen en een hoop versieringen is een streling voor het oog. De kerk op zich is mooi, maar in vergelijking met de godshuizen van in Braga kan men wel stellen dat het eerder een ontgoocheling is op kunsthistorisch vlak.

Overnachten in Braga

Tijdens een trektocht doorheen Portugal moet men keuzes maken. Men kan een beperkte tijd vertoeven in het land en tijdens deze periode moet men een aantal zaken regelen. De reistijd hangt samen met het aantal overnachtingen en de persoonlijke interesses van jezelf en het reisgezelschap bepalen dan weer de tussenstops. In het kader van Braga raden we een daguitstap aan. Bijvoorbeeld aankomen in de luchthaven van Porto, dan eerst wat vertoeven in deze magische stad en vervolgens met de trein (reistijd: 1 uur) een daguitstap maken richting Braga. Nadien kan men dan een wagen huren en andere oorden opzoeken. Er zijn meerdere prachtige steden in Portugal, maar het is moeilijk om overal enkele dagen te spenderen. De meeste rondreizen duren een week tot 15 dagen en dan is het selecteren geblazen.

Voor goedkope overnachtingen in Braga, klik hier.

Rondreis met Braga

Braga is één van de grotere Portuguese steden en wordt niet voor niets ‘het Portugese Rome’ genoemd. De stad ligt in het noorden van het land en tijdens een autorondreis zal men afhankelijk van de route bepaalde stops inlassen. Personen die willen genieten van de zon en eerder rust zoeken trekken ook eerder naar het zuiden, richting de Algarve. Cultuurliefhebbers en personen die het meer hebben begrepen op architectuur, steden en meer komen zeker ook aan hun trekken.

Grootsteden Lissabon, Porto en Braga trekken hordes toeristen. Alle steden zijn een aparte citytrip waard en tijdens een autorondreis kan men gerust meerdere zaken combineren. In de onmiddellijke omgeving van Braga kan men Porto en de Douro vallei opmerken. Iets meer naar het zuiden vindt men de hoofdstad, Lissabon. Tussenin zijn er nog honderden plaatsen alwaar men even halt kunnen houden. Tijdens de rondreis doorheen Portugal is de kans reëel dat er bijvoorbeeld niet wordt gestopt in Braga. Men kan immers niet alle hoogtepunten aandoen tijdens een bezoek. Onze raad is dan ook: mocht de opportuniteit er zijn, dan raden we je aan om tijdens de reis enkele dagen te vertoeven in Braga. Klik hier voor een hotelovernachting.