De Azoren

furnas

De Azoren, deze prachtige, Portugese eilandengroep is gelegen in de Atlantische Oceaan op een afstand van zo’n 1.370 kilometer van het Iberisch Schiereiland. Elk jaar opnieuw kiezen grote groepen reizigers er voor om naar deze paradijselijke locatie af te zakken. Dit is niet zo vreemd. Een vakantie doorbrengen op de Azoren staat namelijk gelijk aan aangename temperaturen, historische en aldus zeer bezienswaardige steden evenals prachtige landschappen. Breng een bezoekje aan de vele kraters, grotten en watervallen en vergeet ook niet om de walvissen die hier hun thuis hebben te spotten! In tegenstelling tot vele andere plaatsen in de wereld zijn de Azoren bijzonder rijk aan walvissen. Er zouden naar verwachting dan ook zo’n 25 verschillende soorten zijn terug te vinden. Het spotten van deze ‘kolossen van de zee’ is dan ook nagenoeg gegarandeerd!

Ligging De Azoren

De eilandengroep de Azoren kunnen we terugvinden op een afstand van zo’n 1.370 kilometer van het Iberisch Schiereiland. Het Amerikaanse vasteland is dan weer terug te vinden op een afstand van zo’n 2.341 kilometer. Op het eerste zicht zou je er misschien vanuit kunnen gaan dat de eilandengroep niet zo eenvoudig bereikbaar is. Het tegendeel is echter waar. Een relatief korte vlucht van slechts 2 uur van Portugal zorgt er namelijk voor dat je, je in het Hawaï van Europa bevindt! De eilandengroep, die een vulkanische oorsprong telt bestaat in totaal uit negen verschillende eilanden die allemaal bewoond zijn. In principe zijn al deze verschillende eilanden het ontdekken meer dan waard.

Bezienswaardigheden die je gezien moet hebben

Op het eerste zicht lijken de Azoren misschien vooral een bestemming waar je heen gaat om even lekker te kunnen genieten van de zon. Uiteraard voldoet de eilandengroep zeker aan de wens van echte zonnekloppers (rekening houdende met de beste reistijd hiervoor), maar toch zal ook de cultuurliefhebber zich meermaals verbazen over de rijke geschiedenis van de eilanden. Daarnaast zorgen de adembenemende landschappen er voor dat ook natuurliefhebbers hier de tijd van hun leven zullen beleven. Wij hebben alvast enkele bezienswaardigheden op een rijtje gezet die je absoluut niet over het hoofd mag zien!

Angra do Heroísmo

de Azoren
Tijdens een vakantie aan de Azoren mag je uiteraard de hoofdstad Angra do Heroísmo niet over het hoofd zien. Elk jaar opnieuw ontdekken heel wat reizigers deze unieke, historische stad met haar prachtige bezienswaardigheden. De zestiende eeuwse Kathedraal van Angra do Heroísmo is bijvoorbeeld een bouwwerk welke je niet over het hoofd mag zien. Ook tal van kapellen zoals de Santo Estêvão en de Senhor Jesus dos Aflitos zijn hier het ontdekken meer dan waard.

Bronnen van Furnas

Het eiland Sao Miguel is er één die door natuurliefhebbers nooit wordt overgeslagen. De reden daarvoor is niet ver te zoeken. Buiten de prachtige landschappen die zich hier aan je voeten ontvouwen vindt je er immers ook diverse warmwaterbronnen terug. De bronnen staan er om bekend vol te zitten met mineralen wat goed zou zijn voor diverse aandoeningen. Zo zouden de bronnen een gunstige invloed hebben op mensen met reuma, huiduitslag evenals luchtwegenproblemen. Merk tijdens een bezoek aan de bronnen van Furnas ook op dat elke bron over diens eigen naam beschikt!

de Azoren Portugal

Ponta do Pico

Misschien wel één van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen van de Azoren is de slapende stratovulkaan ‘Ponta do Pico’. Deze vulkaan is gelegen op het eiland Pico en is met haar 2.350 meter ook meteen het hoogste punt van Portugal en de Azoren. De vulkaan liet voor het laatst van zich horen in het jaar 1720 en is tegenwoordig dus veilig om te bezoeken. Let wel, de klim naar de top van deze stratovulkaan is een behoorlijke uitdaging. Haal je toch de top? Dan kan je op heldere dagen rekenen op een uniek uitzicht op één van de meeste regio’s van de wereld.

Jachthaven van Faial

Een bezoek aan het eiland Caldeira staat voor veel mensen vooral in het teken van de mooie en bijzonder levendige jachthaven. In het bijzonder tijdens de maand augustus, wanneer het ‘Semana do Mar’ festival wordt gehouden is dit de absolute place to be. Ben je dan toch op het eiland? Breng dan ook eens een bezoek aan de zwarte stranden bij Praia de Almoxarife, Porto Pim of Conceiçao.

Een warm, maar sterk afwisselend klimaat

De Azoren zijn gelegen in een regio die zich kenmerkt door een atmosferisch hoge druk gebied. Deze zorgt er voor dat het gebied zich kenmerkt door een aangenaam warm, maar helaas wel sterk afwisselend klimaat. Je dient er tijdens een vakantie op de Azoren dan ook altijd rekening mee te houden dat het weerbeeld zo kan omslaan. Onder de locals is het gezegde ‘vier seizoenen in één dag’ dan ook goed ingeburgerd. De droogste maanden zijn de maanden mei, juni, juli en augustus. De warmste van het jaar is augustus, maar ook in de maanden juli en september kan je op de Azoren veelal genieten van heerlijk zomers weer.

Een fijne vakantiebestemming voor alle reizigers

De Azoren blinken uit in veelzijdigheid. Niet alleen kan je hier verschillenden maanden van het jaar genieten van het heerlijk warme klimaat, daarnaast valt er ook voor de cultuur- en natuurliefhebbers heel wat te beleven. Breng zeker een bezoekje aan de stratovulkaan Ponta de Pico en laat de boeiende geschiedenis van de regio op je inwerken in één van de vele, historische steden. Eén ding staat in ieder geval vast, een vakantie op de Azoren zal je zeker en vast niet snel vergeten! Klik hier voor leuke vakantiebestemming-tips.

Voor een goedkope accommodatie in de Azoren, klik hier.

Rondreis Azoren

Net zoals bij Madeira moet men helaas melden dat men tijdens een rondreis doorheen Portugal niet vlug een ommetje zal maken richting deze eilanden. In principe is het wel allemaal rap te regelen. Een binnenlandse vlucht boeken en twee uur later staat men op de archipel. Het is beter om een aparte trip te boeken richting de eilandengroep. Op deze site schenken we dan ook meer aandacht aan het westelijke deel van het Iberisch schiereiland. Dit deel van Portugal telt genoeg bezienswaardigheden om een heuse autorondreis te plannen. Uiteraard kan men ook op de Azoren een reisje plannen en er de hoogtepunten verkennen middels een rondreis.