Autoverhuur Portugal

Autoverhuur Portugal moet je zeker bekijken als je van plan bent om zelf op ontdekking te gaan tijdens je vakantie. Je kan voordelig een auto huren op verschillende locaties wereldwijd. Bovendien kan je kiezen uit verschillende categorieën met een optimale service. Alamo is een autoverhuur bedrijf waar je bijvoorbeeld in Portugal een auto mee kan reserveren. 24 uur per dag kan je hiervoor op hun website terecht. Bovendien zitten er onbeperkte kilometers inbegrepen in de prijs.

Autoverhuur Portugal: wat je moet weten

Als je een auto huurt, huur je een bepaalde categorie van auto, nooit een type. Bij het bepalen van de categorie kan je rekening houden met volgende kenmerken: aantal zitplaatsen, airco, diesel of benzine, handgeschakeld of niet?

Vooraf een auto boeken heeft heel wat voordelen. Om te beginnen spaar je heel wat tijd uit. Daarnaast kan je rustig prijzen vergelijken. Er is ook geen taalprobleem bij het afsluiten van de overeenkomst. Bovendien geeft het jou een gerust gevoel dat alles geregeld is voor een zorgeloze vakantie.

Hou je niet van georganiseerde rondreizen maar heb je liever de vrijheid om alles zelf te ontdekken? Dan is een huurauto de ideale oplossing voor jou. Let wel op de wegcodes en rijstijl die ter plaatse anders kunnen zijn dan bij ons.

Kijk ook goed na wat er allemaal inbegrepen zit bij een all-in contract. Zo sta je niet voor verrassingen en extra onkosten. Vergeet zeker en vast de kleine lettertjes niet door te nemen.

De minimumleeftijd om een auto te huren is overal 21 jaar.

Autoverhuur Portugal: een aantal nuttige tips

Een auto huren is heel eenvoudig. Toch hou je ook rekening met een aantal nuttige tips ter plaatse.

  • Op de huurovereenkomst staat een telefoonnummer vermeld in geval van pech. Het is in alle situaties het beste dat je contact opneemt met dit noodnummer;
  • Heb je een ongeval op vakantie kan je het beste ook de politie verwittigen.
  • Een klacht bezorg je ook zo snel mogelijk na thuiskomst. Liefst binnen de zes weken.
  • Controleer de staat van de wagen voor je vertrekt. Kijk hierbij zeker ook de EHBO kit en reserveband na. Neem eventueel foto’s om nadien discussies te vermijden.
  • Heb je keuze, neem dan een wagen met een volle tank. Zo is er geen ruimte voor gesjoemel.
  • Voor de waarborg wordt je kredietkaart gebruikt. Er wordt dan een bedrag geblokkeerd waardoor je bestedingslimiet daalt. Laat daarom eventueel tijdelijk de limiet optrekken.

Op zoek naar nog meer vakantietips voor een vakantie naar Portugal? kijk dan zeker en vast ook op onze pagina Portugal vakantie tips.