Alcobaça

Alcobaça-klooster

Een roadtrip organiseren is een hele leuke bezigheid. Men neemt informatie door omtrent een land. Je leert zo plekken kennen waar men nog nooit heeft van gehoord. Als je dan de informatie hebt gevonden, wil je niets liever dan zo snel mogelijk zelf op ontdekking gaan en de streken ontdekken! Waarschijnlijk is de kans dat Alcobaca jou een belletje doet rinkelen heel klein. De stad duikt namelijk samen met de twee andere steden in de regio vaak op in de ‘top 10 Portugal‘ lijstjes. Kortom hoogtijd om eens te bespreken wat er allemaal te beleven valt in deze bijzondere stad.

Bezienswaardigheden

In de stad kan men één van de belangrijkste historische bouwwerken van Portugal vinden: het middeleeuwse klooster van Alcobaça, Unesco Werelderfgoed. Alsook de graftombes van Portugese Koningen. Net dat is de reden waarom een hoop toeristen een ommetje maken richting deze stad.

Ligging

Zo’n 120 kilometer ten noorden van Lissabon kan men immers Alcobaca opmerken. De route loopt langs een andere ‘top 10 bezienswaardigheid’, Sintra. In de buurt van Alcobaça kan men ook Tomar en Batalha opmerken. Daarom, de ideale tussenstops indien men van Lissabon naar Porto trekt, of omgekeerd. Men kan bijvoorbeeld eerst enkele dagen in de hoofdstad vertoeven. Daar maakt men per trein een daguitstap richting Sintra en met een huurwagen bezoekt men dan deze steden met Unesco-Werelderfgoed. Er zijn heel wat bezienswaardigheden en bijzondere plekjes te ontdekken.

Alcobaca bezoeken

Als je bijvoorbeeld toch in de buurt van Lissabon vertoeft, dan kan het zeker geen kwaad om even halt te houden in deze stad. Eventueel kun je een daguitstap combineren en meerdere Unesco-Werelderfgoed sites bezoeken op één dag tijd. Kortom we raden je aan om de informatie op deze site eens door te nemen. Voor je het weet ligt een basisroute klaar en kun je reeds beginnen met plannen.