Albufeira vakantie: vissersdorp tegen de rotskust

Albufeira vakantie: vissersdorp tegen de rotskust

Albufeira mag zich met recht en rede één van de populairste vakantiebestemmingen in Portugal noemen. Van oorsprong is het nochtans een eenvoudig vissersdorp dat tegen de rotskust werd aangebouwd. Een van de belangrijkste zaken die aan de basis ligt van de populariteit van Albufeira is ongetwijfeld het prachtige zandstrand. Ook de kleurrijke vissersboten die de omgeving sieren geven het geheel een bijzonder sfeervolle uitstraling. In het centrum van Albufeira zijn niet alleen heel veel fantastische restaurants terug te vinden, ook de vele terrasjes en winkeltjes zijn ongetwijfeld een aanrader tijdens een Albufeira vakantie.

Ga naar Happyhome.be voor betaalbare, kwalitatieve vakantiehuizen in Portugal

Albufeira vakantie in sfeervol vakantieoord

Albufeira Portugal vakantie rotskustAlbufeira staat bekend als een bijzonder gezellige badplaats. Dit komt niet in het minst door het bruisende uitgaansleven waardoor toeristen er tot in de late uurtjes kunnen doorgaan met feesten. Een andere belangrijke aantrekkingskracht van Albufeira is terug te vinden in de sublieme jachthaven. Ook is de aanwezigheid van enkele uitstekende golfterreinen een pluspunt. Albufeira wordt daarom ook door golfliefhebbers aangetrokken.

Ga naar TUI.NL voor een Portugal vakantie aan de scherpste prijs

Het oude en nieuwe gedeelte tijdens een Albufeira vakantie

Albufeira is een vrij grote vakantiebestemming die uit twee delen bestaat. Het nieuwe gedeelte luistert naar de naam Praia da Oura. Het is echter vooral het oude deel dat barst van de gezellige kroegjes en sfeervolle winkeltjes. Tussen het nieuwe en het oude gedeelte van Albufeira loopt de hoofdweg. Wil je te voet van het oude naar het nieuwe gedeelte lopen? In dat geval moet je er rekening mee houden dat je hier al snel zo’n slordige drie kwartier mee bezig bent. Gelukkig zijn de taxi’s er vrij goedkoop. Voor niet meer dan vijf euro kan je reeds een transfer van het oude naar het nieuwe gedeelte regelen.

Albufeira Portugal bezienswaardigheden

We durven met zekerheid zeggen dat Albufeira in het bijzonder een oord is van ontspanning, zon, zee en strand. Dit zorgt ervoor dat de cultuurliefhebber hier misschien een klein beetje op z’n honger blijft zitten. Dit neemt niet weg dat er uiteraard wel enkele leuke zaken te ontdekken vallen. Het mooiste bouwwerk van Albufeira is ongetwijfeld de plaatselijke kerk. Deze werd gebouwd aan het einde van de 18e eeuw en beschikt over een neoklassieke architectuur. Ook het oude stadhuis is leuk om te bezoeken, want er is een archeologisch museum gevestigd.

Ga naar TUI.NL voor een Portugal vakantie aan de scherpste prijs

Ga naar TUI.BE voor een Portugal vakantie aan de scherpste prijs

Albufeira vakantie: ook leuk met kinderen

Heb je een Albufeira vakantie geboekt met de kinderen? In dat geval beschik je over verschillende mogelijkheden om de kleinsten van het gezin te plezieren. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om het survival park Parque Aventura te bezoeken. Ook is een uitstapje naar Zoomarine Algarve de moeite waard. Deze laatste beschikt over een erg fijne en indrukwekkende dolfijnen- en zeeleeuwenshow.

Voor een accommodatie in Afbufeira, klik hier.

Comments are closed.