Actieve Vakantie in Portugal

Actieve vakantie in Portugal behoort tot de mogelijkheden bij een Portugal vakantie. Als je aan Portugal denkt, denk je waarschijnlijk aan zon, zee en uiteraard ook strand. Echter Portugal heeft veel meer te bieden. Dit land is bovendien verrassend mooi en uniek. Naast de stranden van de Algarve en de steden Porto en Lissabon heeft Portugal dan ook nog veel meer te bieden. Vaak moet je eventjes van de klassieke wegen afwijken om de charme van Portugal te ontdekken. Dat kan bijvoorbeeld door Portugal te bezoeken per fiets of al wandelend. Als je van een actieve vakantie in Portugal houdt dan moet je zeker en vast verder kijken!

Aktiva Tours

Actieve vakantie in Portugal: een overzicht

 

Fiets of wandel bijvoorbeeld door zowel heuvelachtig als vlak gebied. Neem bovendien tijdens de prachtige routes en wandelingen zeker de omgeving rondom jou in je op. Omwille van het zachte klimaat tijdens het voor- en najaar is dat dan ook het beste seizoen om te gaan fietsen en wandelen. Je zal versteld staan hoe mooi Portugal dan ook is! En wat het wandelen betreft: Portugal is een van de mooiste wandelgebieden in Europa. Voor een wandelvakantie dus ook ideaal. Kortom als je van wandelen en of fietsen houdt moet je hier dus zeker verder kijken!

 

Actieve vakantie in Portugal met kinderen: tips

Hoe leuk kan het zijn om van al deze pracht en praal te genieten samen met je gezien en de kinderen. Maar een wandelvakantie met kleinere kinderen is zeker niet evident. Hierbij geven we jou ook graag enkele nuttige tips mee:

  • Zorg voor afwisseling tijdens de tocht, want anders gaan ze snel verveeld geraken. Kies bijvoorbeeld voor een afwisselende route waar er iets te ontdekken valt.
  • Maak tijdens de tocht zeker ook tijd vrij om te ravotten.
  • Je kinderen zullen het zeker ook appreciëren als je hen actief bij de wandeling betrekt. Geef hen bijvoorbeeld een taak, zoals kaart lezen.
  • Maak het gezelschap aangenaam. Je kan bijvoorbeeld zelf nog eens gek doen, of je kan een wandeling maken met een pony,…
  • Pas de tocht aan aan het niveau en de leeftijd van de jongste deelnemer.
  • En wees voorbereid. Je kan bijvoorbeeld duidelijke afspraken maken. Maar nog belangrijker is dat bij bovendien voldoende versnaperingen en water bij je hebt!

actieve vakantie in Portugal